Content page
Högtryck inför skolstarten redan i juni | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Högtryck inför skolstarten redan i juni

Högtryck för inredningar till skolor, förskolor och gymnasium, just nu.

Så här års, veckorna före och efter midsommar, arbetar säljare, projektledare och  leveransbevakare m fl för högtryck. Trots att sommarlovet knappt har börjat är det dags att förbereda klassrum, skolmatsalar och bibliotek inför höstens skolstart.

Som leverantör av inredning till skolor, förskolor, gymnasium och universitet är försommaren en hektisk tid för medarbetarna på Input interiör. För att hinna leverera alla möbler och färdigställa inredningen i tid bör orderna läggas i början av maj.

– Ja, det är önskescenariot men det är sällan det händer. Oftare blir det i slutet av maj eller efter skolavslutningarna. Det är förståligt eftersom uppdragsgivaren har mer tid då. Det är en kul utmaning men det blir en kamp mot klockan varje år, berättar Cathrine Wassén, projektledare på Input interiör.

Tre skolor på samma gång

En kommun som i år kan andas ut är Lerums kommun. Ifjol var det desto stressigare då hela tre nya skolor i Gråbo förbereddes inför skolstarten. Alla med miljö, hållbarhet och entreprenöriellt lärande som ledord.

– Visionen var att skapa hållbart lärande för dagens och framtidens samhälle. Både genom en hållbar och modern pedagogik och genom lokaler som uppfyller alla tänkbara miljökrav. Röselidsskolan, Lekstorpsskolan och Ljungviksskolan är alla byggda för att klassas inom den tuffaste miljömärkningen Miljöbyggnad Guld. Gråbo har som mål att bli Sveriges första hållbara tätort och skolorna är ett led i rätt riktning, berättar projektledare Anna Mark Ljungqvist på Input interiör i Göteborg.

Avancerade profillokaler
Totalt 1 000 elever går i dagsläget i skolorna som präglas av nytänkande i allt från pedagogik till teknik och miljö. Varje skola har olika profillokaler, t ex dramasalar, kreativa ateljéer, laboratorium, välsorterade bibliotek, verkstäder, redaktionsmiljöer, amfiteatrar och väl utrustade hemkunskapssalar, som nyttjas av elever från alla tre skolorna.

– På så sätt får alla elever tillgång till avancerade lokaler inom vitt skilda intresseområden. Med smarta synergieffekter får man ut mer av mindre, förklarar Anna Mark Ljungqvist.

Dröm
Liljewall Arkitekter står för skolornas interiör som präglas av ljus och rymd, små och stora rum och mycket fönster också inomhus. Smarta ljudabsorbenter ser till att elever och lärare inte störs av varandra i den ovanligt öppna planlösningen.

– Nu kan vi anpassa undervisningen till varje elev och är inte styrda av lokalerna, berättar Annika Janker i Lerums Tidning och Annette Sjuenell tar vid:
– Det här ger oss en fantastisk flexibilitet. Det är det här man drömt om som lärare att kunna erbjuda sina elever.
Källa: Input interiör

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Innemiljö/Utemiljö

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *