Content page
Rekordförsäljning av bostäder i maj | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Rekordförsäljning av bostäder i maj

Fler och fler bostadsrätter säljs i Sverige.

Just nu går bostadsmarknaden på högvarv. Under maj sålde Fastighetsbyrån, Sveriges största mäklare, fler bostäder än någon månad tidigare i företagets historia. Framförallt är det stor omsättning på bostadsrätter men även försäljningen av villor har kommit igång efter en trög start i början på året.

Under maj gjorde Fastighetsbyrån, med ca 22 procent av försäljningen på bostadsmarknaden, all-time-high både i riket som helhet, i Stockholm och i Göteborg. Företaget sålde totalt 3765 bostäder vilket är 2 procent fler än maj 2011 som var tidigare rekordmånad. Jämfört med maj 2012 är det en ökning med 11 procent i antal försäljningar. Bostadrätter ökade med hela 19 procent och villor ökade med 6 % jämfört med maj förra året.

Stark efterfrågan
– Utbudet är relativt normalt för årstiden och efterfrågan stark. Samtidigt är priserna relativt stabila utan ras eller kraftiga uppgångar vilket ger goda förutsättningar för att köpare och säljare ska möta varandra. Köparna känner sig säkra och vågar gå till avslut vilket lett till fler försäljningar än någon månad tidigare. Det är framförallt försäljningen av bostadsrätter som ligger på en riktigt hög nivå. Men även villaförsäljningen har kommit igång efter en trög start på året på grund av den långa och kalla vintern, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

Även i Stockholm och Göteborg har Fastighetsbyrån sålt fler bostäder än någonsin tidigare. Jämfört med maj 2012 har försäljningen av bostadsrätter i Stockholm ökat med hela 27 procent.

– Det är väldigt bra tryck i storstäderna men övriga delar av landet ligger också på en hög nivå. Omsättningen på hela marknaden är hög men det ser även ut som att vi fortsätter att vinna marknadsandelar vilket vi naturligtvis gläds åt, fortsätter Lars-Erik Nykvist.
Källa: Fastighetsbyrån

FAKTA
Fastighetsbyrån ingår i Swedbank-koncernen och har cirka 1 400 medarbetare fördelade på 250 kontor runt om i Sverige. Under 2012 förmedlade företaget cirka 35 000 bostadsaffärer till ett försäljningsvärde av cirka 50 miljarder kronor. Fastighetsbyrån är marknadsledare på bostadsmarknaden, både i omsättning och i antal affärer.
Källa: Fastighetsbyrån

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *