Content page
Södertälje Sjukhus | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Södertälje Sjukhus

Södertälje Sjukhus byggs om och till.

BSK Arkitekter har tillsammans med Eliassen och Lambertz-Nilssens Arkitekter vunnit upphandlingen för om- och tillbyggnaden av Södertälje Sjukhus.  Uppdraget är ett av flera där Stockholms län satsar 28 miljarder kronor över en tioårsperiod på att utveckla flera sjukhus. Vinsten bekräftar BSK Arkitekters framgångsrika satsning på vårdbyggnader, med tidigare vunna tävlingar för Södersjukhuset samt nya rättspsykiatriska anläggningar i Huddinge och Trelleborg.

– Vårt framgångskoncept är inte bara att vi har en lång erfarenhet av stora, komplexa projekt. Vi förstår också förutsättningarna för en väl fungerande arbetsplats för vårdpersonal och vikten av att skapa läkande miljöer. Dessutom med en hög estetik, säger Ulf Mangefors, vd på BSK Arkitekter.

Modernt och effektivt
BSK Arkitekter har de senaste tio åren gjort en medveten satsning mot vårdbyggnader och söker nu även ännu fler specialister inom området. Framgångsrika uppdrag inom kriminalvård­byggnader, psykiatriska anläggningar och slutligen även sjukhus har varit steg på vägen som nu kulminerar i ansvaret för Södertälje Sjukhus.

– Projektet är självfallet en hjärteangelägenhet för Södertäljeborna. Vi känner dem väl efter bland annat arbetet med deras nya stadshus.  Målbilden är ett modernt och effektivt sjukhus med god patient- och arbetsmiljö, och som även lyfter sjukhuset som helhet.  Det ska givetvis också vara ett positivt tillskott i Södertäljes stadsmiljö, säger Ulf Mangefors.

Locum AB förvaltar och utvecklar vårdfastigheter på 2,1 miljoner kvadratmeter åt Stockholms läns landsting och har nu upphandlat arkitekter för tre av sjukhusen som ska byggas om: Södertälje sjukhus, Södersjukhuset och Danderyds sjukhus.

– Vi känner stor tillförsikt inför starten då arkitekterna samlat gedigen sjukhuskompetens med såväl svensk som internationell erfarenhet, säger Magnus Colling, upphandlingschef på Locum.
Källa: BSK Arkitekter

FAKTA
BSK Arkitekters uppdrag finns inom en stor bredd av sektorer som bostäder, kontor, vårdbyggnader, högskolor, rättsväsende och handel.  Exempel på uppdrag under senare år är Postens nya huvudkontor i Solna, Södertäljes nya stadshus, omvandlingen av Glashuset vid Slussen i Stockholm och Solna tingsrätt. Bland inredningsuppdragen kan nämnas Vasakronan och Atrium Ljungbergs nya kontor samt DICE nya kontor i Stockholm. BSK Arkitekter startade 1966 och ingår i dag i Arcona-koncernen. Omsättningen 2012 var 44 MSEK.
Källa: BSK Arkitekter

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Arkitektur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *