Content page
Ljusa lägenheter på taken | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ljusa lägenheter på taken

Nya lägenheter i Varberga, Örebro.

Nu planerar ÖBO att bygga härliga terrasslägenheter på taken till befintliga hus i Varberga. Redan till våren kan de första hyresgästerna flytta in i nya bostäder med egna terrasser och fin utsikt över staden. Totalt bygger vi 20 nya lägenheter som alla står klara inom tre år. Lägenheterna får extra takhöjd och takfönster i vardagsrummen som ger ett fint ljusinsläpp.

Taklägenheterna är en del i den långsiktiga förnyelse som stadsdelen Varberga nu genomgår. I den här renoveringsetappen ingår totalt 152 bostäder och här får även fasaderna ett förändrat utseende med tydliga entréer/burspråk. ÖBO strävar efter att ge stadsdelen en mer varierad karaktär.

En god effekt vid förnyelsen är att de även minskar energiförbrukningen. Beräkningar visar att förbrukningen minskar med cirka 40 procent efter genomförd renovering. I vissa av de 25 trapphusen installeras hiss för ökad tillgänglighet och några av dem tillgänglighetsanpassas även på bottenvåningen. Byggstart för Varbergagatan 21-23 planeras till den 1 september 2013. Byggtema i Örebro AB är antagen totalentreprenör.
Källa: Örebrobostäder AB

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *