Content page
Foton viktigast att rädda vid brand | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Foton viktigast att rädda vid brand

En av tre har scannat in och digitaliserat sina viktigaste foton och dokument.

Fotoalbumet är det viktigaste föremålet att rädda om hemmet skulle stå i brand. Fyra av tio skulle kunna tänka sig att springa in i ett brinnande hus för att rädda det enligt en ny undersökning som Trygg-Hansa har genomfört. Men bara en av tre har scannat in och digitaliserat sina viktigaste bilder och dokument.

När Trygg-Hansa frågade svenska folket vilka föremål som de skulle vara beredda att springa in i ett brinnande hus för att rädda svarade 41 procent fotografier och fotoalbum. Värdepapper, datorn och mobilen delade andraplatsen, omkring 25 procent skulle tänka sig att rädda dem.

Digitala kopior
– Vissa saker går inte går att ersätta. I ett allt mer digitaliserat samhälle är det fortfarande väldigt många som äger fysiska fotografier och fotoalbum och som skulle göra väldigt mycket för att rädda dem vid en brand. Men det är förenat med oerhörda risker och man ska aldrig någonsin springa in i ett brinnande hus, säger Håkan Franzén, hus- och hemexpert på Trygg-Hansa.

Samma undersökning visar att få, bara 35 procent, har scannat in sina viktiga fotografier och andra betydelsefulla dokument. Män är något duktigare än kvinnor (41 procent respektive 29 procent) på att digitalisera sina minnen.

– Genom att spara digitala kopior av familjefoton och viktiga dokument på en annan plats än hemmet minimerar du risken att förlora enorma värden, både emotionella och ekonomiska, säger Håkan Franzén.
Källa: Trygg-Hansa

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Säkerhet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *