Content page
Stjärnarkitekten Zaha Hadid föreläser | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stjärnarkitekten Zaha Hadid föreläser

Arkitekten Zaha Hadid kommer till Upplands Väsby.

För sjätte året i rad ordnas Stadsbyggnadsdagen i Upplands Väsby kommun. Dagen arrangeras i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Detta år kommer den världsberömda arkitekten Zaha Hadid att vara en av föreläsarna. Hon kommer att prata om Identity of Place.

– Det är fantastiskt att vi får en av världens bästa arkitekter hit till Väsby för vår Stadsbyggnadsdag. Vi har under årens lopp haft många intressanta föreläsare och vi är jätteglada att vi även detta år kommer att ha väldigt brett program med inspirerande talare. Zaha Hadid blir lite som grädden på moset vilket känns extra roligt, säger Linnéa Askling, projektledare för Stadsbyggnadsdagen.

Inspiration
-Ingen människa eller plats är en ö, vi behöver inspiration och intryck utifrån och på så sätt stimulerar vi utvecklingen i både Väsby och hela Stockholmsregionen. Zaha Hadids bidrag vid stationen och nu vid stadsbyggnadsdagen är ett utmärkt exempel på detta, säger Björn Eklundh, kommundirektör och hälsar henne välkommen till Väsby.

I år hålls Stadsbyggnadsdagen den 4 september. Temat är identitet där vi ställer oss frågan vad det är som ger städer, stadsdelar, platser och gator dess identitet samt om det går att  tänka, planera och bygga fram identitet. Under dagen diskuteras även människans roll, de fysiska strukturernas och stadsrummets utformning för en plats identitet.
Källa: Upplands Väsby kommun

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Arkitektur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *