Content page
Interface har landat på Arlanda | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Interface har landat på Arlanda

Stockholm Arlanda Termina 2 med nya textilplattor.

Interface har levererat 4 500 kvadratmeter golv till nya Terminal 2 på Stockholm Arlanda Airport. Det nya textila golvet spelade en huvudroll i det ambitiösa koncept som tagits fram av Tema Arkitekter. Ledorden för projektet var ombonat, hemtrevligt och familjärt. Det textila golvet var viktigt för att skapa en modern flygplats med hemkänsla.

Det modulära golvet från Interface i kontrasterande färger skapar tillsammans med mindre sittgrupper känslan av inbjudande lounger för umgänge och avslappning eller en lugn plats för arbete. Ett textilt golv är oslagbart för att förbättra akustiken jämfört med hårda golv. Det skapar en mer harmonisk miljö med en lyxigare, mer ombonad känsla.

Textilplattor
På uppdrag av Swedavia har Tema Arkitekter i rollen som ansvarig arkitekt och inredningsarkitekt medverkat genom hela processen – från planering och utformning till färdigt resultat.

– Valet av golv var avgörande för känslan, säger Karolina Hammar, inredningsarkitekt på Tema Arkitekter, som fortsätter:

– Ett textilt golv var nyckeln för att skapa det mjuka och behagliga uttryck vi strävade efter. Eftersom hela uppdraget har en mycket hög svansföring gällande miljö var det en viktig faktor då det bara finns ett fåtal leverantörer som klarar Swedavias och våra krav.

Textilplattorna som använts är Interface Straight Forward i färgerna Lime, Turquoise och Coffe. Golvet är installerat med Tac Tiles helt utan lim. Textilplattor är enkla att lägga och ger minimalt spill, vilket gör textilplattor till ett mer miljövänligt val jämfört med traditionella heltäckningsmattor. Ett modulärt golv ger också stor flexibilitet eftersom enstaka plattor enkelt kan bytas ut vid behov utan att resten av golvet påverkas.
Källa: Interface

FAKTA
om projektet Terminal 2 Arlanda Airport
Beställare: Swedavia
Ansvarig arkitekt: Michael Höög
Ansvarig inredningsarkitekt: Karolina Hammar
Interface produkter som använts: Straight Forward och färgerna är Lime 308138, Turquoise 308140, Coffe 308123 och Tac Tiles.

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Arkitektur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *