Content page
Mimer erbjuder grannar att träffas på en unik digital mötesplats – GrannNet | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Mimer erbjuder grannar att träffas på en unik digital mötesplats – GrannNet

Den nya digitala mötesplatsen GrannNet lanseras för hyresgästerna i det nya bostadsområdet i Rågslätt, Västerås.

I samband med att inflyttningen i Råseglets 160 lägenheter har påbörjats lanserar nu Bostads AB Mimer den nya digitala mötesplatsen GrannNet. En plattform som sätter fokus på sociala relationer i bostadsområdet. Hyresgästerna på Råseglet blir först ut med att få prova på den nya tjänsten.
– Vi vet att människor som bor i hus där grannarna hejar på varandra både trivs bättre och känner sig tryggare, säger Eva Favaro, marknadschef på Bostads AB Mimer i Västerås. Därför ställde vi oss frågan vad vi som stor fastighetsägare kan göra för att förbättra grannrelationer och det ledde till att vi skapade GrannNet, säger Eva Favaro.

Plattformen är framtagen i samarbete med den digitala produktionsbyrån Happyworks och IT-konsultbolaget byBrick. Happyworks har stått för den pedagogiska lösningen och all grafik, medan byBrick har haft ansvar för implementeringen.

– Den kanske största utmaningen för Happyworks i projektet var att skapa en plattform som upplevs så intuitiv och tilltalande att den blir det självklara valet som mötesplats för de boende i kvarteret, säger Kent Andersson, Happyworks.

Dialog – utmaning
– Inom fastighetsbolag finns det alltid en utmaning att utveckla sin dialog med kunderna, samtidigt som man vill stärka sitt varumärke på orten. Digitala kanaler blir en allt viktigare del av kommunikationen, som efterfrågas av boende och framtida kunder, säger Per Sturk, byBrick.

Bakgrund

I Mimers framtidslägenhet på Vallby i Västerås presenterades ett scenario över hur vi bor och lever 2026. En av frågeställningarna handlade om sociala relationer och varför vi idag efterfrågar mötesplatser men samtidigt låser om oss i allt högre utsträckning. För att engagera och skapa diskussion kring frågan om sociala relationer skapades därför den digitala mötesplatsen GrannNet.

Råseglet består av 160 lägenheter, byggda med passivhusteknik. Det finns en övernattningslägenhet, Gästrummet, och en gemensamhetslokal, Vardagsrummet. Hyresgästerna har dessutom tillgång till en gemensam gård och bästa sjönära läge. Inflyttningen började den 1 februari och de sista hyresgästerna flyttar in i december 2013.
Källa: Bostads AB Mimer

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *