Content page
Framgångsrik premiär för Materialdagen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Framgångsrik premiär för Materialdagen

Materialdagen samlade arkitekter och designers.

Den 21 mars attraherade den nya Materialdagen besökare från landets främsta arkitektkontor, teknikkonsulter och designer till Stockholmsmässan för en halvdags intensiv kunskapsinhämtning, inspiration och nätverkande. Gemensamt för dem alla var behovet att på en och samma plats och vid ett och samma tillfälle bli uppdaterade om så många materialslag som möjligt.

– Arkitekter, designer och produktutvecklare har ett ständigt behov av information om material. Problemet har varit att det tar tid att samla in sådan information och samtidigt som arkitekt debitera timmar av kunden. Med Materialdagen hjälper vi till med att så effektivt som möjligt förpacka informationen, säger Björn Florman, projektchef för Materialbiblioteket.

Arkitekter
Besökarna kunde ta del av föreläsningar om stål, glas, plast, betong och trä; allt anpassat för målgrupperna arkitekter och designer. De kunde också träffa färgtrendexperten Richard Prime från Oversight Trends, som visade och förklarade exempel på kommande färgtrender. Och det var helt klart att konceptet landade väl: rappt, effektivt och inspirerande var några kommentarer som fälldes under dagen.

– Materialdagen var ett bra sätt att hålla sig uppdaterad med det senaste. Vi har ett butiksprogram där vi är ganska strikta men behöver hitta nya inredningsenheter för att lyfta fram vissa kampanjer, till exempel när vi ska exponera det alkoholfria sortimentet. Skulle jag önska mig något mer till nästa gång så hade det varit att kunna ta med mer materialprover hem, det är alltid bra att kunna visa för kollegor, säger William Rodriguez som är byggnadsingenjör och butiksutformare på Systembolaget.

– Vi vet nu att vi med innehållet i Materialdagen har träffat rätt och där därför kommer vi genomföra evenemanget på nytt. Redan 3-4 december i år är det dags igen, säger Björn Florman.
Källa: Stockholmsmässan

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Arkitektur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *