Content page
Minikontakt för fasadintegrerade solpaneler | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Minikontakt för fasadintegrerade solpaneler

Ny minikontakt till fasadintegrerade solpaneler.

För att underlätta inkopplingen av fasadintegrerade solpaneler har Phoenix Contact tagit fram en serie Sunclix minikontakter som monteras osynligt i fasadens ramverk med endast en skaltång som verktyg. Genom att välja komponenter med omsorg kan denna produktserie erbjuda tillförlitlig kontakt
under lång tid – även under tuffa miljöförhållanden.

Minikontakten har en yttre diameter på elva millimeter och är speciellt lämplig för tunnfilmspaneler och fastighetsintegrerade solpaneler (BIPV). Med en skyddsnivå på IP 67 och tekniska data med värden på 15 Ampère och 1000 Volt är dessa kontakter extremt mångsidiga samt tar upp ett litet utrymme. Den silverpläterade kontakten förhindrar friktionskorrosion och säkerställer elektrisk stabilitet under lång tid genom den tåliga metallens yta. Förutom till solenergi är dessa kontakter också lämpliga för applikationer inom till exempel maskin- och anläggningskonstruktion, marinteknik, parkeringsplatser underjord samt växthus.

Diodbox
Phoenix Contact erbjuder också en diod-box (sträng diod) för att undvika backspänning som kan förekomma i solpaneler till följd av plötslig skuggning. Det robusta kontakthöljet och den låga designen säkerställer stabilitet och tillförlitlighet. Boxen är klassade för upp till 5 Ampère och systemspänningar upp till 1000 Volt. Produktlinjen är kompatibel med standarden och erbjuder användarna ett standardiserat system för kabeldragning i ett solcellssystem.
Källa: Phoenix Contact AB

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Produktnyheter

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *