Content page
Grönt ljus för nya studentbostäder i Solna | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Grönt ljus för nya studentbostäder i Solna

Solna får 200 nya studentbostäder i Huvudsta.

Kommunfullmäktige klubbade igenom detaljplanen för 200 studentbostäder i stadsdelen Huvudsta. De nya bostäderna kommer att ligga i direkt anslutning till befintliga studentbostäder i närheten av Västra Skogens tunnelbanestation. Byggstart planeras till hösten 2013.

Studentbostäderna i kvarteret Furiren i Huvudsta kommer att ligga på promenadavstånd från Västra Skogens tunnelbanestation. Servicen är bra i området och i närheten finns den populära strandpromenaden Huvudsta strand.

Många studentbostäder i Solna
– Solna vill dra sitt strå till stacken för att öka antalet studentbostäder i regionen, vilket är en viktig förutsättning för att Stockholmsregionen ska kunna utvecklas, säger Anders Ekegren, stadsbyggnadskommunalråd i Solna.

Ägare till marken och de blivande bostäderna är Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB).

Solna utmärker sig i länet när det gäller byggande av studentbostäder. En tidigare genomgång från Stockholms studentkårers centralorganisation visar att Solna erbjuder 2 600 studentbostäder, vilket motsvarar drygt 20 procent av beståndet i hela Stockholms län. Räknar man bort Stockholms stad finns fler än hälften av länets studentbostäder i Solna.
Källa: Solna stad

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *