Content page
Fastighetsägarna tillbakavisar skadeståndskrav | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Fastighetsägarna tillbakavisar skadeståndskrav

Fastighetsägarna GFR uppmanar sina medlemmar att struna i Hyresgästföreningens brev.

Fastighetsägare i Varberg uppmanas att inte ta notis om det brev som Hyresgästföreningen skickat ut.
– Vi har förhandlat enligt de lagar och regler som finns. Det finns inget fog för deras hot om skadestånd, säger Lars Stjernfelt, affärsverksamhetschef på branschorganisationen Fastighetsägarna GFR.

Redan den 28 september förra året inleddes förhandlingarna om 2013 års hyror genom att Fastighetsägarna påkallade hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen.

Oense
– Efter många förhandlingstillfällen stod det klart att vi inte ens kunde komma överens om inom vilken ram höjningarna skulle ske. Självklart kunde vi därför inte gå vidare med överenskommelser per fastighet, säger Lars Stjernfelt.

Därför valde Fastighetsägarna att den 14 februari 2013 stranda förhandlingarna. I det brev som Hyresgästföreningen har skickat ut till Fastighetsägarnas medlemmar hänvisar de till en lagparagraf som inte är tillämplig i det här fallet.

– Vi har nyligen uppmanat våra medlemmar att inte ta notis om det brev som HGF skickade ut, det syftar bara till att skrämma tillbaka oss till förhandlingsbordet. Det är oacceptabelt, säger Lars Stjernfelt.

Låga hyresnivåer i Varberg
Fastighetsägarna har i ett brev gett hyresgästerna en möjlighet att själva avgöra om de tycker den nya föreslagna hyran är rimlig.

– Anser man inte det går avgörandet vidare till Hyresnämnden som fattar beslut i frågan, säger Lars Stjernfelt.

En undersökning från Fastighetsägarna visar att hyresnivåerna ligger lägre i Varberg än i grannkommunerna. Och trots att det finns en stor efterfrågan på bostäder i Varberg så byggs det i för lite, helt enkelt för att det inte är lönsamt på grund av de låga hyresnivåerna. Det är detta Fastighetsägarna vill ändra på.
Källa: Fastighetsägarna GFR

FAKTA
Fastighetsägarna är en rikstäckande branschorganisation som representerar cirka 16 000 fastighetsföretag. Organisationen består av fyra regioner varav Fastighetsägarna GFR är den största med drygt 5 000 fastighetsföretag som äger omkring 17 000 fastigheter inom Västra Götalands-, Värmlands-, Hallands-, Jönköpings, Kalmar- och västra Östergötlands län.
Källa: Fastighetsägarna GFR

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *