Content page
Nu är Skanska LEEDers i Europa | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nu är Skanska LEEDers i Europa

Väla Gård, utanför Helsingborg.

LEED certifieringen av Skanskas egenutvecklade kontor Väla Gård, utanför Helsingborg, är nu klar och uppnådde hela 95 poäng av totalt 110 möjliga. Detta innebär att projektet nu har flest poäng i Europa inom LEED för nybyggnation samt ligger på en delad tredje plats i världen.

Väla Gård är självförsörjande på energi och den energi som inte används kommer att levereras ut på elnätet. 455 kvadratmeter solceller på taket förser huset med el. Solcellerna i kombination med ett antal andra tekniklösningar skapar husets unika gröna egenskaper. Dessutom är det byggt utan farliga ämnen och utan deponiavfall från byggproduktionen. Byggnaden är LEED-certifierad på högsta nivån Platina. LEED är ett världsomspännande miljöcertifieringssystem för byggnader.

Energieffektiv
Mycket av fokus har legat på att skapa en energieffektiv byggnad i alla avseenden och detta återspeglas även i LEED-certifieringen där projektet erhållit alla poäng inom kategorin Energi och Atmosfär. Det är satsningen på just energi, materialval och avfallshantering som gjort att projektet också nått mörkgrönt inom Skanskas gröna karta.
Källa: Skanska AB

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö och energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *