Content page
Svenska Hus hyr ut till Prolympias nya Idrottsskola | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Svenska Hus hyr ut till Prolympias nya Idrottsskola

Ny idrottsutbildning i gamla polishuset.

Svenska Hus AB har tecknat avtal med Gothenburg Association AB/Prolympia beträffande uthyrning av totalt 2 720 kvadratmeter i före detta Polishuset i Frölunda, Göteborg. Lokalerna ska under våren och sommaren anpassas till skolverksamhet som kommer att starta redan hösten 2013. Tillträdet sker 1 augusti.

Friskolekoncernen Prolympia ska starta en ny unik idrottsskola som riktar sig till alla idrottsintresserade ungdomar årskurs 7-9. I Göteborg finns en rad föreningar som initierat och gjort detta projekt möjligt, IFK Göteborg, Frölunda HC, Högsbo Basket, Tennis Syd, Ullevi/Vikingen Friidrott och Västra Frölunda IF, Önnered HK.  Ytterligare föreningar/idrotter kommer inom kort att ansluta sig till skolan.

Positiv process
– Det är riktigt kul att få vara med att förverkliga ett av landets kanske absolut mest intressanta idrottshögstadier tillsammans med klubbarna i Göteborg.  Att vi fått bästa tänkbara lokaler, samt att vi även har ett positivt samspel med fastighetsägaren Svenska Hus och kommunen gör att det här känns riktigt bra, säger Ralf Lilja, VD på Prolympia.

Niklas Simonsson, uthyrningschef på Svenska Hus säger:
– Det känns mycket roligt att tillsammans med en så bra aktör, få konvertera denna f.d. polisstation till en modern skola. Lokalerna lämpar sig mycket bra för denna användning och planlösningen har arbetats fram tillsammans med skolan – en helt igenom positiv process med ett lyckat resultat.
Källa: Svenska Hus AB

FAKTA
SVENSKA HUS driver fastighetsverksamhet i Göteborg, Stockholm och Öresund. Vi förvärvar fastigheter med utvecklingspotential, utvecklar projekt och förvaltar på traditionellt sätt. Hyresintäkterna uppgår till drygt 360 Mkr/år. Svenska Hus ingår i Gullringsbokoncernen där också MVB Bygg, Wangeskog Hyrcenter och Forestry Skogsrörelse ingår. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Källa: Svenska Hus AB

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Övrigt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *