Content page
Gröna tak – fönster av cellulosa och fuktspärrar genom tryckteknik: En parad av nya gröna material och system på Ecoforum | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Gröna tak – fönster av cellulosa och fuktspärrar genom tryckteknik: En parad av nya gröna material och system på Ecoforum

Ecoforum, några av talarna.

På Nordbygg Ecoforum, den 12-13 mars, får besökarna ta del av en imponerande parad av nya gröna material och system. En parad som sträcker sig från färdigutvecklade och implementerade produkter till nya innovationer på väg ut till marknaden.

– När man går igenom de nya hållbara material och system som presenteras på Nordbygg Ecoforum, får man känslan av att ”det är nu det händer!”. Vi har så länge visionerat om hållbart samhällsbyggande men nu är förverkligandet inne i en intensiv period, säger Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg, som tillsammans med Svensk Byggtjänst står bakom Nordbygg Ecoforum.

Premiären för Nordbygg Ecoforum äger rum den 12-13 mars 2013 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Nytt om gröna tak och ny ventilationslösning
Ett intressant nyhetsinslag blir Skanskas presentation av en ny rapport om gröna tak. Åse Togerö, utvecklingsledare på Skanska och doktor inom miljöteknik kommer utifrån rapporten att ta upp frågor kring gröna tak vad gäller kvalitetssäkring, design, projektering och byggande.

En annan viktig, grön nyhet kommer från HSB. Roland Jonsson, energichef på HSB Riksförbund, medverkar för att berätta om HSB FTX – en ny ventilations-
lösning som med enkla metoder sänker energianvändningen i bostadshus högst påtagligt.

Fönster av cellulosa och tryckta fuktspärrar
Forskningsbolaget Innventia presenterar gröna byggmaterial med en förädlingsgrad som sträcker sig bortom det vi tidigare trodde var möjligt.
Vad sägs till exempel om transparent cellulosa istället för vanligt glas eller fuktspärrar som trycks på cellulosamaterial?

– Det unika med vårt sätt att jobba är att vi utvecklar material som är skräddarsydda för sina användningsområden, säger Mikael Lindström, vice affärsområdeschef för Packaging Solutions på Innventia.

På Ecoforum medverkar avdelningschef Anna Wiberg från Innventia.

Saint-Gobains FoU-chef om framtiden
Didier Roux, FoU-chef på Saint-Gobain och medlem av The French Academy of Sciences, är en av konferensens huvudtalare. Med en årlig forsknings-
budget på över 450 miljoner euro har han stort inflytande över utvecklingen av nya material och system för byggande. Temat för hans framträdande på årets Nordbygg Ecoforum är ”Framtidsvisioner för hållbart byggande”.

Många nyhetsinslag

Ett speciellt seminarium ägnas åt temat ”Hållbara innovationer som tar byggherrarna mot energi- och miljömålen i Norra Djurgårdsstaden”.

Bland de andra inslagen om nya gröna material och system märks bland annat:

Hållbar tätning av fönster i miljonprogramsområden
Hållbart byggande och byggvaruhandeln
Plastens plats i det hållbara byggandet – finns den?
Drivkrafter och hjälpmedel i hållbart byggande – perspektiv från SIS
Framtidens ventilation
Framtidens glas
Nordbygg, Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin delar ut årets Materialmedalj

Parallellt med Hållbar stadsutveckling och Energieffektiva byggnader är Gröna material och system ett av fokusområdena på Nordbygg Ecoforum.

Hela programmet finns på www.ecoforum.se

Källa: Svensk Byggtjänst

FAKTA
Stockholmsmässan är en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer. Vi erbjuder den perfekta mötesplatsen för allt från internationella toppmöten till breda publikmässor. Tillsammans med utställare och arrangörer skapar vi välregisserade möten som ger besökaren inspiration, kunskap och affärsmöjligheter. Som Nordens ledande arrangör genomför vi varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 7 000 journalister från hela världen.
Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.
Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.
Källa: Svensk Byggtjänst

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Evenemang/Mässor

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *