Content page
Finspångselever får bygga sitt nya gymnasium | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Finspångselever får bygga sitt nya gymnasium

Curt Nicolingymnasiet och Finspångs kommunala gymnasium flyttar ihop i samma byggnad. Här kommer också att rymmas kommunalt bibliotek och experimentverkstad.

Friskolan Curt Nicolingymnasiet och Finspångs kommunala gymnasium samordnas och flyttar in i en gemensam byggnad. NCC som uppför skolan erbjuder några av eleverna att delta i byggarbetet som en del av sin praktik. Ordern från kommunen är värd 127 miljoner kronor.

– NCC erbjuder några elever från lämpliga teknikprogram att göra en del av sin praktik på bygget. Det känns roligt, jag minns själv min praktiktid som värdefull. Förhoppningsvis kommer man som elev också känna en stolthet att gå i en skola som tidigare elever medverkat till, säger affärschef Fredrik Leeo, NCC Construction, region Syd.

Flaggskepp
Höstterminen 2014 öppnar skolan på cirka 8 500 kvadratmeter i fyra våningar. Den har plats för upp till 600 gymnasieelever främst inom teknikinriktade program, men även ett nytt vård- och omsorgsprogram.

Curt Nicolingymnasiet ägs gemensamt av kommunen och IUC Öst, Industriellt utvecklingscentrum Östergötland som regionens näringsliv står bakom, bland andra Siemens, SAPA, Mo Gård och Saab Aerostructures.

– Gymnasiet blir stadens flaggskepp med en central plats nära tågstationen. Vi satsar på att utveckla Finspång för att få fler att studera, jobba och bo här, säger Hans Lindberg, utvecklingschef, Finspångs kommun.

Experimentverkstad och bibliotek
Skolan får sällskap av Finspångs nya kommunbibliotek på cirka 1 500 kvadratmeter. Fler möten och upplevelser för kommuninvånarna blir vägledande för bibliotekets utformning.

Byggnaden rymmer också en experimentverkstad, inspirerad av Tom Tits för att väcka barns intresse för teknik. Kommunen planerar även för att skolans verksamheter ska bli mer tillgängliga för allmänheten. Hur det bäst sker kommer man att ha en dialog med finspångsborna om.
Källa: NCC AB

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Övrigt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *