Content page
Arcona bygger nytt hotell vid Globen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Arcona bygger nytt hotell vid Globen

Om- och tillbyggnad av hotellet Quality Hotel Globe, Stockholm, beräknas vara klart till sommaren 2014.

Arcona har fått i uppdrag av Home Properties att på totalentreprenad i samverkan utföra en om- och tillbyggnad av hotellet Quality Hotel Globe vid Globenområdet. Tillbyggnaden omfattar 206 hotellrum, ny konferensanläggning och restaurang samt en utbyggnad av reception och lobby i entréplanet. Den nya bankettsalen blir ett spännande element i hotellet då den som ett lysande moln kommer att sammanbinda tre plan i entrévåningen.

Quality Hotel ingår i Nordic Choice hotels koncernen som har 170 hotell i Sverige, Norge, Danmark, Lettland och Litauen.

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet av Home Properties att genomföra projektet med Quality Hotel Globe. Hotell är ett av Arconas specialområden och vi ska göra en fantastisk leverans.
Bygget beräknas vara klart till sommaren 2014, berättar Gunilla Lindgren projektchef på Arcona.

Globenområdet ingår i Stockholm stads ”Vision Söderstaden” som 2030 avses bli Stockholms självklara evenemangs- och nöjesknutpunkt. Globenområdet innefattar Söderstadion, Hovet, Globen, Annexet och Tele 2 Arena där fokus ligger på nöje och sport, kultur, kontor och handel. 2013 invigs Tele2 Arena och man räknar med att området ska vara färdigbyggt 2017.

Källa: Arcona

FAKTA
Arcona är ett Stockholmsbaserat företag som bygger och utvecklar fastigheter i Stockholm och Uppsala. Verksamheten är organiserad i tre affärsområden. Arcona Lean Construction projekterar och bygger i nära samarbete med både kunder och leverantörer enligt metoden Lean Construction. Metoden innebär att man – med en djup förståelse för kundens verksamhet – från tidiga skeden kan ta ett helhetsansvar för projektet och genomföra det på ett effektivt sätt. Arcona Concept arbetar med fastighetsutveckling, både i egen regi, med partners och som konsulter. Arcona Living utvecklar och genomför bostadsprojekt från idé till slutförsäljning.
BSK Arkitekter och Exengo Installationskonsult ingår också som strategiska resurser i koncernen.
Arconakoncernen omsatte ca 950 MSEK under 2011.
Källa: Arcona

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Övrigt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *