Content page
NCC tog hem stort SABO-avtal om hyresrätter | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NCC tog hem stort SABO-avtal om hyresrätter

NCC bygger energisnåla hus till allmännyttan.

NCC är ett av tre byggföretag som får enas om ett ramavtal med SABO. Ramavtalet utgjorde vinsten i SABO:s tävling Kombohus Plus som avgjordes på torsdagen. SABO har ett behov av att bygga cirka 5000 allmännyttiga bostäder, till ett värde av sex miljarder kronor.

– Vi ser vinsten som ett styrkebesked för NCC Folkboende, vårt bidrag i tävlingen, säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Construction Sverige.

Energisnåla hus
NCC Folkboende är hyreshus med betydligt lägre energiåtgång än Boverkets byggnorm. Andra fördelar är att husen är inflyttningsklara efter bara tolv månader samtidigt som produktionskostnaden är låg. Resultatet blir kort tid till inflyttning och en rimlig hyra.

Huset som NCC tävlat med har åtta våningar med fem lägenheter per plan. NCC Folkboende kan byggas på en liten tomt och har ändå ett högt ljusinsläpp. Lägenheterna är smart planerade vilket innebär att bostadsytan utnyttjas effektivt.

– Med NCC Folkboende kan vi möta bostadsbolagens behov av yteffektiva hyreslägenheter och snabbt minska bostadsbristen och suget efter nya hyresrätter, säger Ulrik Wållberg, marknadschef NCC Construction Sverige, Region Norrland.

Fyraårigt ramavtal
Bakgrunden till Kombohus Plus är ett uppdrag från SABO:s medlemmar, de allmännyttiga bostadsbolagen, om att effektivisera bostadsbyggandet. Enligt SABO är hög produktionskostnad det största hindret för fler hyresrätter, något som intresseorganisationen vill påverka genom att erbjuda byggbolagen större volymer.

I SABO:s tävling ramupphandlas punkthus i 5-8 våningar för allmännyttiga bostadsbolag. Det finns intresseanmälningar från allmännyttan om sammanlagt 5 000 bostäder med ett beräknat ordervärde på sex miljarder kronor.  Ramavtalet löper på fyra år med start 1 januari 2013.
Källa: NCC AB

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *