Content page
Eldsjälar och satsningar i Kista uppmärksammas i jul | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Eldsjälar och satsningar i Kista uppmärksammas i jul

Linda Estenthal, marknadschef, Kista Galleria.

Från och med Luciadagen och fram till jul uppmärksammas personer som bidrar extra mycket till att utveckla Kista. Åtta Kistaprofiler får dela med sig av sina julönskningar till området med syfte att lyfta fram satsningar som gör skillnad för Kista. Bakom initiativet står Kista Galleria som genom detta fortsätter att ta en aktiv roll i närområdet.

Först ut med sin önskning är regissören Rebecca Forsberg, konstnärlig ledare på Kista teater. Hon vill ge alla gymnasieungdomar i Rinkeby-Kista premiärbiljetter till föreställningen ”Maryam”. Saadia Hussain och Samira Yousef från Förorten i centrum önskar att få förverkliga ungdomar i områdets önskemål om att skapa muralmålningar av sina lokala förebilder. Med initiativet vill Kista Galleria lyfta fram satsningar som dessa och eldsjälar som bidrar till att fortsätta utveckla Kista.

AIK
– Kista Galleria är en viktig del av närområdet och har under hösten bland annat samarbetat med fotbollslaget Kista Galaxy FC. Inför julen vill Kista Galleria rikta strålkastarna mot alla fantastiska initiativ och människor som finns här i Kista och fortsätta att ta en aktiv roll i närområdet, säger Linda Estenthal, marknadschef på Kista Galleria.

Henok Goitom, fotbollsspelare i AIK och grundare av Kista Galaxy FC, önskar att det lokala laget fick planhyran och domaravgifterna betalda för nästa säsong så att de kan fortsätta att utveckla verksamheten och bland annat erbjuda läxhjälp till barn i närområdet. Stadsdelsdirektören för Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, Olle Johnselius, önskar att Kista Galleria fortsätter sitt sociala engagemang.

– Jag vill se att deras arbete med att söka anställa och ge praktik till våra unga fortsätter, hand i hand med att Kista Galleria fortsätter att vara en mötesplats och en stark ekonomisk part i Kista. Kista Galleria, polisen och stadsdelsförvaltningen har ett unikt samarbetsavtal som kan utvecklas vidare, säger Olle Johnselius.

Önskningarna presenteras i sin helhet på www.kistagalleria.se och på Kista Gallerias Facebooksida mellan den 13 och 23 december. Kista Galleria kommer med ett ekonomiskt bidrag att se till att minst en av önskningarna uppfylls.

Källa: Kista Galleria

FAKTA
Personerna som ger sin önskning är: Rebecca Forsberg (konstnärlig ledare Kista teater)
Henok Goitom (fotbollsspelare AIK)
Åke Lindström (marknadschef Kista Science City AB)
Saadia Hussain och Samira Yousef (Förorten i Centrum)
John Laselle (Löparakademin)
Ylva Edholm-Johansson (diakon Svenska kyrkan Spånga-Kista församling)
Olle Johnselius (stadsdelsdirektör)
Rostam Mirlashari (konstnärlig ledare Kista världsmusikfestival)
Källa: Kista Galleria

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Övrigt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *