Content page
Solna bygger 200 studentbostäder i Huvudsta | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Solna bygger 200 studentbostäder i Huvudsta

Solna stad bygger 200 studentbostäder i Huvudsta.

Stadsbyggnadsnämnden har godkänt detaljplanen för 200 studentbostäder i Huvudsta. De nya bostäderna ska ligga i anslutning till de befintliga studentbostäderna i området vid Armégatan.

Studentbostäderna i kvarteret Furiren i Huvudsta kommer att ligga på promenadavstånd från Västra Skogens tunnelbanestation. Servicen är bra i området och i närheten finns den populära strandpromenaden Huvudsta strand.

Flitiga

– Solna vill dra sitt strå till stacken för att öka antalet studentbostäder i regionen, vilket är en viktig förutsättning för att Stockholmsregionen ska kunna utvecklas, säger Anders Ekegren, stadsbyggnadskommunalråd i Solna.

Solna utmärker sig i länet när det gäller byggande av studentbostäder. En tidigare genomgång från Stockholms studentkårers centralorganisation visar att Solna erbjuder 2 600 studentbostäder, vilket motsvarar drygt 20 procent av beståndet i hela Stockholms län. Räknar man bort Stockholms stad finns fler än hälften av länets studentbostäder i Solna.

Ägare till marken och de blivande bostäderna är Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB). Slutligt beslut i frågan tas av kommunfullmäktige i januari 2013. Byggstart beräknas ske under hösten samma år.
Källa:Solna stad

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *