Content page
Hyrorna för 2013 i Botkyrkabyggen klara | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hyrorna för 2013 i Botkyrkabyggen klara

 

Förhandlingarna om 2013 års hyror mellan Hyresgästföreningen region Stockholm och AB Botkyrkabyggen är nu avslutade. Hyrorna kommer sammantaget att höjas med 0,8 procent från och med 1 januari 2013.

År 2013 är det andra året av fem i processen med att systematisera hyrorna i Botkyrka. Det innebär att det kommer att bli både hyressänkningar och hyreshöjningar beroende på område och lägenhetens standard.

Höjda garage- och parkeringsavgifter
Samtidigt höjs garage- och parkeringsplatsavgifterna med 0,8 procent, vilket för en parkeringsplats som kostar 250 kronor i månaden, innebär en höjning på två kronor. I avtalet ingår att Botkyrkabyggen redovisar vilka investeringar och åtgärder som har utförts under året och vilka som planeras 2013 när det gäller garage och parkeringar.

– Från förhandlingsdelegationens sida är vi mycket nöjda med överenskommelsen, säger Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen Botkyrka-Salem. Förhandlingsklimatet har varit mycket gott och Botkyrkabyggen har varit lyhörda för hyresgästernas synpunkter.
Källa: Hyresgästföreningen

Fotnot: Systematiseringen av hyrorna innebär att varje lägenhet har poängsatts utifrån en rad parametrar som Hyresgästföreningen och Botkyrkabyggen gemensamt har förhandlat fram. Målet är att få en hyressättning som motsvarar kvaliteten i boendet. Under en femårsperiod anpassas hyrorna stegvis till sin nya hyra, både de som ska höjas och de som ska sänkas.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *