Content page
Emporias julgran och tomteland – ny tradition i Malmö | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Emporias julgran och tomteland – ny tradition i Malmö

Emporis nya julgran sätter en standard för hur man dekorerar med bland annat LED-belysning inom industrin.

Julen har kommit till Emporia. På Havstorget står nu en rekordhög julgran, och hela Emporia är utsmyckat med unika dekorationer – en julstämning skapad av MK Illumination.

– Granen är tolv meter hög och den största inomhusgran vi någonsin byggt, berättar MK Illuminations VD, Niclas Johansson. Det tog teamet tre dagar att bara klä granen, som bland annat bär upp 3 000 julkulor. Belysningen består av 15 960 LED-lampor.  Hela granen väger cirka 1,5 ton.

Tomteland
Hela Emporia är nu prytt i en gnistrande julskrud som matchar byggnadens spektakulära former. Juldekorationerna är skräddarsydda för Emporia av MK Illumination. På plan tre finns Sveriges största tomteland i ett köpcentrum. Här spelar och busar 30 nissar och tomtar ända fram till dopparedan – till barnens stora glädje.

– Vi ville fånga den spännande arkitekturen i huset och förmedla en smakfull känsla av frihet och jultraditioner, förklarar Niclas Johansson.

– Konceptet på Emporia kommer att vara vägledande för juldekorationer inom industrin framöver. Trenden med en traditionell jul som möter modern design kommer vi att se mycket av framöver, avslutar han.

Källa: MK Illumination AB

FAKTA
MK Illumination producerar och marknadsför energismart dekorbelysning för köpcentra, kommuner och stadskärnor. Företaget har sitt huvudkontor i Innsbruck, Österrike, och verkar lokalt i 23 länder genom egna dotterbolag.
Källa: MK Illumination AB

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Innemiljö/Utemiljö

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *