Content page
Framtidens boende i Kneippen-kvarteren | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Framtidens boende i Kneippen-kvarteren

Kneippen-kvarteren i Norrköping.

Det är med stor glädje som vi nu kan presentera satsning på Kneippen-kvarteren som en framtida boplats för fler Norrköpingsbor, både nya och befintliga. Behovet av fler bostäder i Norrköping är stort. Det saknas framför allt hyresrätter, och inte minst på attraktiva platser i staden. Alla dessa behov kan vi nu börja möta – genom att skapa fler hyresrätter i Kneippen.

Först ut att börja byggas är kvarteret Ormen. Men i satsningen på Kneippen ingår också kvarteret Mesen som ligger längs Linköpingsvägen där det förr låg en Shellmack. Här kan vi bygga ca 20 nya lägenheter med modern och hög standard fördelat på tre hus. Snett mittemot ligger kvarteret Höken, äldre kvartersmark som nu görs tillgänglig för bostäder. Här finns möjligheter att bygga upp till 50 moderna och attraktiva hyreslägenheter i radhus och flerfamiljshus. När det gäller Höken så är ännu inte detaljplanen godkänd. Den kommer upp i Kommunfullmäktige den 17 december.

Kvarteret Ormen – byggstart sommaren 2013
Fredagen den 30 november tog Hyresbostäder formellt över marken i kvarteret Ormen. På platsen där UWE-verken tidigare hade sin verksamhet skapar vi upp till 190 nya bostäder i stadens mest attraktiva stadsdel. Längs huvudstråket Oskarsgatan hittar vi en charmig blandning av äldre Q-märkta sågtandstak, villor och flerfamiljshus. En blandning som vi nu vill komplettera med fler, attraktiva flerfamiljshus med en tydlig Kneippen-anda som exempelvis märks i materialval och på hur taklandskapet skapas.

200 meter norrut rinner Motala Ström och promenadstråken kring Åbackarna. Spårväg och bussar finns på gångavstånd. Kneippen är en trädgårdsstad med närhet till citys handel, nöjesliv och kulturutbud, men ändå lugnt och rofyllt. Det är inte underligt att Kneippen är Norrköpings mest attraktiva och efterfrågade stadsdel.

Den idé som vi nu har innebär att vi bygger upp till tolv nya hus med lägenheter som varierar från två rum och kök till fem rum och kök. Vi bygger om och skapar spännande bostäder i de tre befintliga byggnader som också finns på tomten. En grosshandlarvilla från tidigt 1900-tal med kulturhistoriskt värde med tre framtida lägenheter, en f d industrilokal med sågtandstak, också från tidigt 1900-tal, med plats för flera intressanta bostadslösningar samt en klassisk kontorsbyggnad som byggs om till bostäder. Tillsammans med de nya husen skapar detta en dynamisk och blandad bebyggelse helt i Kneippens anda.

Inbjudan
Nu närmast sätter vårt arbete igång med att förfina de skisser och idéer som arkitekten tagit fram. Och för att det ska bli bra vill vi bjuda in framtida hyresgäster att tycka till, komma med sina idéer och tankar om hur man vill bo i framtiden. Vi kan inte lova att alla får med sina idéer, men vi kan lova att ta intryck och lyssna. Vi räknar med att sätta spaden i marken ganska omgående. Först ska marken saneras, och till sommaren 2013 planerar vi byggstart.

Vilket då innebär att redan under sommaren/hösten 2014 kan de första familjerna flytta in i sin nya drömlägenhet.

Källa: Hyresbostäder i Norrköping AB

FAKTA
Hyresbostäder är Norrköpings största bostadsbolag, med ca 10 500 lägenheter och drygt 600 lokaler. Vi vill vara det personliga bostadsbolaget, där du som hyresgäst är i centrum. Vi hjälper våra hyresgäster att skapa ett hem, bland annat genom att erbjuda Norrköpings bredaste urval av bostäder och möjligheter att skräddarsy sitt boende efter tycke och smak.
Källa: Hyresbostäder i Norrköping AB

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *