Content page
Stora Energipriset går till Eksta Bostads AB – Mia Pantzar får Swecos Studentpris | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stora Energipriset går till Eksta Bostads AB – Mia Pantzar får Swecos Studentpris

Stora Energipriset 2012 går till Eksta Bostads AB i Kungsbacka.

Stora Energipriset 2012 tilldelas Eksta Bostads AB i Kungsbacka som i över 30 år har legat i täten för införandet av förnybar energi i bostadsbyggandet. Mia Pantzar vid Lunds Universitet får Swecos Studentpris för sitt examensarbete om hur moderna mobiltelefoner kan underlätta klimatsmart resande i städer.

– Det är särskilt imponerande att Eksta Bostads AB under så lång tid har kunnat upprätthålla sin branschledande ställning inom förnybar energi i bostadsbranschen. I dag när såväl ekonomi som hållbarhetsaspekter talar för energieffektivitet och solenergi är Eksta ett föredöme för många, säger Åsa Bergman, vd för Sweco Sverige.

Stora Energipriset delades ut vid Swecos inspirationsdag på Kulturhuset i Stockholm den 27 november. Samtidigt tilldelades Mia Pantzar, som läst miljövetarprogrammet vid Lunds Universitet, Swecos Studentpris 2012. I sitt examensarbete Sustainable Urban Mobility visar hon hur smarta telefoner kan bidra till ökat miljömedvetet resande i städer, bland annat med hjälp av appar som underlättar för människor att välja klimatsmarta och bekväma alternativ.

Mia Pantzar kunde inte ta emot Swecos studentpris på plats eftersom hon befinner sig i Australien som utbytesstudent vid University of Melbourne. Hon läser vidare till en Masterexamen och praktiserar samtidigt på den strategiska transportplaneringsenheten vid City of Melbourne och deltar i ett arbete med att öka cykel- och gångtrafiken i staden.

Källa: Sweco

FAKTA
Sweco är ett internationellt konsultföretag med samlad kunskap inom teknik, miljö och arkitektur. Sweco omsätter ca 6,7 miljarder SEK och har ca 7 700 anställda i Norden och i centrala och östra Europa. För närvarande genomför Sweco uppdrag i cirka 80 länder runt om i världen. Sweco är noterat på NASDAQ OMX Stockholm AB.
Källa: Sweco

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö och energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *