Content page
Trähöghus på väg från Skellefteå till Stockholm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Trähöghus på väg från Skellefteå till Stockholm

Första våningen av åtta lämnar Martinsons i Kroksjön, utanför Skellefteå. Det här blir en del av ett åttavåningshus av trä i Stockholm.

Den 26 november på morgonen lämnade byggdelarna till den första våningen i Stockholms första höghus i trä Martinsons anläggning i Kroksjön utanför Skellefteå. Byggstarten sker dagen därpå i närvaro av jordbruksminister Eskil Erlandsson. Thomas Staflund, säljchef bostäder hos Martinsons, vinkande av ekipaget.

– Det känns roligt att se första lassen köra i väg. Samtidigt är det nästan lite vemodigt, vi har blivit förtjusta i de här fina husen. Det är bara att gratulera de som ska bo i dem så småningom, sa han.

Huset, som byggs på uppdrag av Folkhem och som blir Stockholms första åttavåningshus i trä, kommer att växa på höjden i snabb takt. Varje våning förväntas ta mellan två och tre veckor att montera och huset kommer att stå klart för inflyttning i maj och juni i nästa år. Alla fyra hus prefabriceras i Västerbotten och levereras till Stockholm allt eftersom montaget framskrider.

Under invigningen närvarar bland andra landsbygdsminister Eskil Erlandsson, kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg Jonas Nygren, arkitekten Gert Wingårdh och Folkhems grundare Sven-Harry Karlsson.

Källa: Martinsons

FAKTA
Martinsons är en av Sveriges största familjeägda träförädlingsindustrier. Koncernen har idag cirka 420 anställda och en årsomsättning på 1,5 miljarder kronor. Sågverksanläggningarna i Bygdsiljum, Kroksjön och Hällnäs framställer träprodukter till kunder i Norden, Europa och Asien. Förutom en omfattande produktion av sågade trävaror är Martinsons Sveriges största producent av limträ, samt ledande i Norden inom träbroar och byggsystem i KL-trä. Huvudkontoret ligger i Bygdsiljum, Västerbotten.
Källa: Martinsons

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *