Content page
Bländapassagen vinner byggnadspriset 2012 | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bländapassagen vinner byggnadspriset 2012

Bländapassagen i Växjö.

Det är byggherrarna  CA fastigheter, AF Rappe och Fastigheten Blenda 3 tillsammans med arkitekterna från Arkitektbolaget som står bakom projekt Bländapassagen som delar på äran och Växjö kommuns byggnadspris 2012.

Nyligen på Växjö konserthus har byggnadsnämndens ordförande Nils Fransson delat ut 2012 års byggnadspris till Bländapassagen. Byggherrarna CA fastigheter, KF Rappe och Fastigheten Blenda 3 tillsammans med arkitekterna från Arkitektbolaget delar på äran och tog emot priset i form av en plakett.

-Bländapassagen som vinnare av byggnadspriset 2012 visar att platsen och vikten av offentliga platser är av stor betydelse. Nu jobbar vi på att fastighetsägarna norrut och söderut skapar en fortsättning av passagen över tre kvarter, säger stadsarkitekt Henrik Wibroe.
Motiveringen

Ett nytt stråk öppnar upp för nya sätt att röra sig i centrum. Efter många års diskussioner har 3 fastighetsägare nu lyckats genomföra en förändring och komplettering till innerstadens upplevelser. Genom om- och tillbyggnader har passagen fått en småskalighet som känns angenäm att röra sig i. Rumsligt och volymmässigt är passagen väl genomförd med möjligheter för att utveckla innehållet i de olika rummen ännu mer i framtiden. En första etapp som banar väg för en fortsättning både söder och norrut.

Källa: Växjö kommun

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Arkitektur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *