Content page
Startskott för Mall of Scandinavia i Solna | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Startskott för Mall of Scandinavia i Solna

Mall of Scandinavia i Solna.

Bygget av Skandinaviens största köpcentrum Mall of Scandinavia har tagit fart på allvar. Under tisdagen togs det första symboliska spadtaget för jättebygget vid nationalarenan. Om tre år ska det 100 000 kvadratmeter stora köpcentrumet stå klart.

Mall of Scandinavia blir med sina 250 butiker och restauranger, landets största multiplexbiograf och 4 000 parkeringsplatser under tak Skandinaviens största plats för shopping och underhållning. Invigningen är planerad till hösten 2015.

– Etableringen av Mall of Scandinavia innebär ytterligare ett stort steg i utvecklingen av Arenastaden. Köpcentret är en viktig pusselbit för både Solna och Stockholmsregionen för att skapa jobb, tillväxt och välfärd, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelseordförande i Solna stad.

Nu byggs Arenastaden
Arenastaden är en helt ny stadsdel som växer fram i hjärtat av Stockholmsregionen. Här finns en blandning av kontor, bostäder och handel för att skapa en levande stadsdel.

Under veckan går bygget av Arenastaden in i en ny fas. Imorgon, onsdagen den 24 oktober, tar blivande Arenastadenbor det första spadtaget för bostäder i området. Totalt handlar det om 715 lägenheter som ska byggas i fem hus intill nya nationalarenan.

Veckan kröns på lördag med invigningen av Friends Arena.

Källa: Solna stad

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Övrigt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *