Content page
Clarion Hotel Arlanda nominerad till årets bygge 2012 | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Clarion Hotel Arlanda nominerad till årets bygge 2012

Clarion Hotel Arlanda nominerat till Årets bygge 2012.

Clarion Hotel Arlanda, som är en del av Sky City på Arlanda i Stockholm, har utformats av Sweco som även är huvudkonstruktör. Hotellet har byggts som ett partneringprojekt med så lyckat resultat att det nominerats till Årets bygge 2012 av tidningen Byggindustrin

Hotellet som är i direkt anslutning till Sky City och terminalerna på Arlanda flygplats är 14 våningar högt, har 414 rum, 13 sviter, tre restauranger och utomhuspool. Med hotellets elegant svängda form är den både konvex och konkav beroende på varifrån man betraktar. Nytänkande i konstruktionen har gett hotellet en mycket tyst inomhusmiljö, vilket är nödvändigt med all flygtrafik.

– Fasaden har ett horisontellt svepande och starkt grafiskt mönster i glas och sten. Arkitektoniskt vill vi förmedla en fartfylld och lekfull elegans. Associationerna ska gå till flyg och snabb rörelse, säger Anders Erikols, ansvarig arkitekt på Sweco i Uppsala.

Hotellet invigs den 1 november i år.

Tidningen Byggindustrin har nominerat Clarion Hotel Arlanda till Årets bygge 2012 och i slutet på mars 2013 koras det vinnande projektet.

Källa: Sweco

FAKTA
Sweco är ett internationellt konsultföretag med samlad kunskap inom teknik, miljö och arkitektur. Sweco omsätter ca 6.7 Mdr och har ca 7 700 anställda i tolv länder. För närvarande genomför Sweco uppdrag i cirka 80 länder runt om i världen. Sweco är noterat på NASDAQ OMX Stockholm AB.
Källa: Sweco

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Övrigt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *