Content page
Smart LED-parkbelysning – BECCO | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Smart LED-parkbelysning – BECCO

Smart LED-parkbelysning: BECCO.

Fox Design lanserar nu Becco, ett rotationssymmetriskt lykthuvud, designad av de danska arkitekterna Susanne Grönlund och Karin Andersen.

Becco kännetecknas av lamphållarens vågform, som har funktionen att vara kylflänsar, fortsätter upp på skärmen som reflekterande ringar som breder ut sig i vatten. Ljuskällan är dold och det indirekta ljuset är bländfritt och sprids via armaturens välvda på insidan vitmålade tak.

Kylflänsen och taket är tillverkade av aluminium och som standard svartlackerade, grafit- eller silvergrå. Skärmen är gjuten av long-life polykarbonat och försedd med akryl på båda sidor för att göra den mycket resistent mot solens UV-strålar.

Designad för LED
Becco är från början designad för LED, och det har varit en grundläggande idé att kombinera design med de nödvändiga komponenter som tex. kylfläns. Återigen är det BRIDGELUX LED vi använder, eftersom den amerikanska produkten har så hög kvalitet att vi uppnår lång livslängd och hög tillförlitlighet utan att kompromissa med ljuskvaliteten.  Dessutom får vi en flexibel produkt då vi kan leverera BRIDGELUX i olika färgtemperaturer och färgåtergivning upp till Ra 90. Vi har valt färgen 3000K och Ra 80 som standard, men kontakta oss för andra alternativ. Vi räknar med att leverera Becco i slutet av 2012.

Fjärrstyrning
Men det är långt ifrån bara kylflänsen och LED-modulen som är smart på Becco. Armaturen kan nämligen utrustas med elektronik som gör att du kan fjärrstyra den. “Vi kan installera en kontrollbox i armaturens stolpe, utrustad med ett SIM-kort, så det är möjligt att fjärrstyra lampan över internet. Dessutom kan armaturerna kommunicerar med varandra – antingen trådlöst eller via elnätet, vilket gör det möjligt att styra många lampor på en gång “
Elektroniken levereras av företaget North Sensor och ger oss goda möjligheter att både spara energi och ge ökad säkerhet genom bättre belysning.

Parkeringsplatser
Tekniken passar mycket bra till exempelvis företagens parkeringsplatser, där det om natten inte finns behov av belysning, men så snart det kommer någon gående kan hela eller delar av parkeringsplatsen lysas upp. Likaså kan armaturerna med fördel användas i parker,  där de snabbt kan se till att det blir ljust, när det kommer människor gående, men se till att spara energi när den är tom. Vad sägs om att armaturen tänds 100m innan du kommer fram och släcks 100m efter att du passerat?

LED typ: BRIDGELUX RS

Energiförbrukning: max 53 W vid 2 A

Effekt: 22, 36 eller 50 W

Brinntid: min 50.000 timmar vid ta max 25 ° C

Färgtemperatur: 3000 Kelvin

Färgåtergivning: min Ra 80

Effektivitet: 67,8%

Källa: Fox Design

FAKTA
Fox Design:
Fox Design AB är ett helägt svenskt företag som tillverkar och marknadsför belysningsarmaturer för offentlig inomhus- och utomhusmiljö. Armaturerna är dels egenproducerade, dels tillverkade av företag som Fox Design AB representerar i Sverige, såsom Focus Lighting, Wila Lichttechnik, Bruck, samt LineaLight Group med varumärket i-LèD. Dessutom representerar vi Planet Lighting i alla nordiska länderna.
Fox Design AB eftersträvar genomgående högsta kvalitet i design, materialval och funktion.
Källa: Fox Design

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Produktnyheter

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *