Content page
Anneli Hulthén har sparkat igång bygget av Göteborgs nya saluhall | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Anneli Hulthén har sparkat igång bygget av Göteborgs nya saluhall

Anneli Hulthén sparkar igång bygget av Göteborgs nya saluhall.

Nu har bygget av Kvillebäckens nya saluhall startat. Vid ceremonin satte Anneli Hulthén sitt fotavtryck i betongen och Shamsi Naeimai, som ska driva saluhallen, berättade om en färgsprakande marknadsplats där mötet mellan människor står i fokus.

– I en stadsdel präglad av mångfald är saluhallen som mötesplats en otroligt viktig del, säger Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande.

Arkitekttävling
Förra året utlyste Älvstranden Utveckling, tillsammans med Sveriges Arkitekter, en allmän arkitekttävling om saluhallens gestaltning. Av de 71 inkomna bidragen utsåg juryn Gustav Appell Arkitektkontors bidrag ”Kviba” till vinnare. Onsdagen den 26 september var det dags att göra den första betonggjutningen av saluhallen. Dagen till ära bjöd Älvstranden Utveckling in alla som varit involverade i projektet samt Anneli Hulthén som fick göra den första gjutningen för att sedan sätta sitt fotavtryck i betongen.

Mötesplats
Den nya Saluhallen blir en naturlig mötesplats i den nya stadsdelen Kvillebäcken där 2000 lägenheter byggs. Förhoppningen är att såväl Kvillebäckens invånare som övriga Göteborgare ska hitta hit. Saluhallen planeras stå klar sommaren 2013, samtidigt som de första människorna flyttar in i området.

– Saluhallen ska bli en färgsprakande handelsplats och ambitionen är att en stor del av utbudet ska vara närproducerat eller ekologiskt. Här ska man kunna botanisera bland butiker med goda ostar, korvar, kaffe, kryddor, grönsaker och frukt från hela världen. På andra våningen finns det möjlighet att slå sig ned och äta en bit god mat eller ta en kaffe, säger Shamsi Naeimai, ansvarig för driften av Saluhallen.

Med en yta på ca 1 500 kvm kommer saluhallen att kunna rymma cirka tolv butiker i entréplan samt restaurang, sushi och café på plan två. Byggnaden kommer att karaktäriseras av öppna ljusa rum och terrasser i söder och öster vilket gör det möjligt att skapa trevliga uteserveringar. Under den varma årstiden kan byggnaden öppnas upp ytterligare för att låta saluhallsverksamheten flyta ut över torget.

Källa: Älvstranden Utveckling

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Övrigt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *