Content page
Fristads Kansas sponsrar Isabellestipendiet 2012 | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Fristads Kansas sponsrar Isabellestipendiet 2012

Isabellestipendiet 2012 - det första hantverkarstipendiet för kvinnor.

Fristads Kansas sponsrar Isabellestipendiet 2012 – det första hantverkarstipendiet för kvinnor. Stipendiet delas ut av programledaren Isabelle McAllister i samarbete med Rättviseförmedlingen.
– Vi vill vara med och lyfta fram kvinnlig kompetens i den mansdominerande byggbranschen, säger Mikael Johansson, marknadsföringschef på Kwintet Sverige AB, där Fristads Kansas ingår.

Isabellestipendiet delas ut för andra året i rad och syftar till att just lyfta kvinnlig kompetens och talang inom byggbranschen.

– Det känns självklart att gå in som sponsor. Fristads Kansas ligger i framkant när det gäller att ta fram funktionella arbetskläder för den moderna hantverkaren, och det här engagemanget går helt i linje med det, säger Mikael Johansson.

CSR
Svenska Fristads och danska Kansas slogs ihop till Fristads Kansas 2012. Båda varumärkena har från varsitt håll försett Europa med arbetskläder sedan 1920-talet. Fristads har sedan länge en stark ställning inom hantverkssektorn och Kansas har bred kompetens inom kläder för industrin. Tillsammans utgör de nu ett starkt varumärke med fokus på förnyelse och utveckling av funktioner, material och design. Samtidigt satsar man även på att stärka och utveckla arbetet inom CSR, Corporate Social Responsibility.

– I nuläget är byggbranschen, där många av våra plagg från Fristads Kansas används, starkt dominerad av män. Vi ser gärna fler kvinnor i branschen och stöttar självklart Isabelle i hennes arbete, säger Mikael Johansson.

Isabellestipendiet delas ut den 11 oktober på Hem & Villas årliga boendemässa i Stockholm. Vinnaren får 20 000 kronor samt färgprodukter och arbetskläder.

Nomineringsprocessen sker via Rättviseförmedlingens Facebook-sida till och med den 25 september. Man kan även nominera genom att skicka ett mail till isabellestipendiet@gmail.com.

Isabelle McAllister är i grunden journalist och inredare och har i många år synts  i Sveriges största inredningsprogram, bland annat Äntligen Hemma, Sommartorpet och Hemma Hos. Senast ledde hon Fixa Rummet i Barnkanalen.

Den ideella Rättviseförmedlingen startades i mars 2010. Rättviseförmedlingens arbete går ut på att lyfta fram kompetens som tenderar att hamna i skymundan. Man jobbar på att korrigera skevheter som bygger på stereotypa föreställningar om bland annat kön, ursprung och fysiska förutsättningar.

Källa: Kwintet Sverige

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Övrigt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *