Content page
Intressant inblick i framtidens byggande presenteras på Ljusdagen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Intressant inblick i framtidens byggande presenteras på Ljusdagen

Ljusdagen med flera internationella föreläsare.

Ljusdagen är ett årligt evenemang som tar upp aktuella ämnen inom belysningsområdet. I år är temat dagens smarta belysningssystem och framtidens arkitektur. Bland föredragshållarna finns två intressanta internationella namn:

Alexander Rieck föreläser under rubriken: “Architecture – a mirror of the society – scenarios of the future”. Han en känd expert på innovationer på områden som framtidens arbetsmiljö och byggnader och hans tes är att arkitektur alltid speglas av samhället. Alexander Rieck är även en författare av många publikationer om arbetsmiljö och framtidens byggprocesser.

Alexander Rieck är en forskare i Fraunhofer Institute i Stuttgart och grundare och delägare av den internationella arkitektfirman LAVA (www.l-a-v-a.net). Han studerade arkitektur i Stuttgart (Tyskland) och Phoenix (Arizona – USA).

Dagsljus
Merete Madsens föredrag ”Daylight, dynamic lighting and lighting control” tar upp möjligheterna med dagens och morgondagens smarta belysningslösningar och visar hur man kan skapa bra ljusmiljöer utan att förbruka onödig energi, samt hur man utnyttjar det så viktiga dagsljuset.

Merete Madsen är en arkitekt, som specialiserat sig på belysning. Hon har en doktorsexamen från Det Kongelige Danske Kunstakademi, Arkitekturskolan i Köpenhamn, där hon även arbetat som docent till 2008. Idag Merete arbetar som en belysningsarkitekt på Grontmij i Köpenhamn.

Förutom ovanstående föredrag består konferensprogrammet av en politikerdebatt samt avslutningsvis av utdelning av ljusbranschens årliga tävling Svenska Ljuspriset.

Ljusdagen går av stapeln den 20 september kl. 14 på Elite Hotel Marina Tower. För mera information och anmälan besök:www.ljusdagen.nu.

FAKTA
Belysningsbranschen är huvudorganisation för Sveriges tillverkare och importör av ljuskällor, belysningsarmaturer och komponenter. Vi har som verksamhetsmål att skapa intresse, sprida kunskap och verka för ökad kvalitet på belysning i den offentliga miljön.
Bifogade filer

Källa: Belysningsbranschen

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Arkitektur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *