Content page
Bostad Direkt och HusmanHagberg inleder branschöverskridande samarbete | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bostad Direkt och HusmanHagberg inleder branschöverskridande samarbete

HusmanHagberg – en av Sveriges största fastighetsmäklarkedjor och Bostad Direkt – Sveriges ledande förmedlare av andrahandsbostäder har inlett ett unikt samarbete när det gäller uthyrning av bostäder. Dagens bostadsmarknad kräver flexibla bostadslösningar. Många boendekonsumenter vill idag kunna sälja sin bostad innan de köper en ny. Det är idag också oftast ett krav från bankens sida att man ska ha sålt sin nuvarande bostad innan lån ges till en ny bostad. Det senare innebär en osäker situation om man köper innan man sålt, om man inte har råd att stå med dubbla boendekostnader. Här kan lösningen vara sälj – hyr – köp.

– Vi ser det här som en utveckling för att kunna hjälpa våra kunder med att kunna hyra eller hyra ut, som ett led i deras förändring av boendet säger Mats Dahlström, VD på HusmanHagberg. Vi har märkt en större efterfrågan på dessa tjänster men att det samtidigt finns en osäkerhet kring hur det fungerar, vilka lagar och regler som gäller, besittningsrätt o.s.v. Jag tror att detta gör att många i dag avstår från att hyra ut och istället låter sin bostad stå oanvänd vid exempelvis en kortare period i utlandet. Kan vi som det lokala mäklarföretaget skapa en trygghet för boendekonsumenten kring att hyra och hyra ut, tror jag att fler tar möjligheten. Att göra detta tillsammans med Bostad Direkt som redan har erfarenheten, processen och uppbyggda system för uthyrning har många fördelar.

Tryggt boende
– Samarbetet är en ny möjlighet för både våra och HusmanHagbergs kunder att få en trygg och bra bostadslösning, säger Maria Lennman, VD på Bostad Direkt. Med HusmanHagberg får vi en lokal partner på flera orter vilket är ett naturligt steg i Bostad Direkts utveckling att etablera sig nationellt.

Fakta

Bostad Direkt är sedan 1994 specialister på uthyrning och Sveriges ledande förmedlare av andrahandsbostäder. En stor hyresmarknad där du snabbt och enkelt kan hitta en bostad att hyra i andra hand. Bostad Direkt förmedlar varje år tusentals andrahandsbostäder. Huvudkontoret är i Stockholm och i och med samarbetet med HusmanHagberg etableras nu försäljningskontor i Uppsala, Linköping, Göteborg och Malmö.

Fastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg grundades 1997 och är en franchiseorganisation där alla kontor drivs av egna företagare. Kedjan har idag ca 260 medarbetare och drygt 70 kontor över hela Sverige. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Källa: Bostad Direkt

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *