Content page
Bravida får uppdraget när Norrmejerier storinvesterar | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bravida får uppdraget när Norrmejerier storinvesterar

Västerbottenost från Burträsk.

Bravida har fått helhetsansvaret att genomföra alla el-, vs- och ventilationsinstallationer i Norrmejeriers utbyggnad av Burträsk mejeri, söder om Skellefteå. Tekniken i mejeriet präglas av att upprätthålla den känsliga miljön i vilken Västerbottensost tillverkas. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 30 miljoner kronor.

Stark efterfrågan på Västerbottensost gör att Norrmejerier just nu genomför sin enskilt största investering i mejeriets historia. För osttillverkningen i mejeriet är det helt avgörande att anläggningens temperatur, fukthalt och tryckförhållanden är exakta.

Lokala montörer

-Det känns bra att Bravida står för alla teknikområden. Det blir enklare och det känns tryggt för oss att arbeta med lokala montörer som finns i vår närhet. Den lösning vi bygger ligger också i linje med våra energimål, bland annat återvinner vi mycket energi från maskinerna, säger energiingenjör Claes Brannelid, Norrmejerier.

Utbyggnaden av anläggningen är en förutsättning för att kunna möjliggöra en ökning av produktionen och svara upp mot den kraftigt ökade efterfrågan på Västerbottensost.

Höga miljökrav

-Det känns roligt att få vara med om att fortsätta bygga för Västerbottensost framtid. Mejeriets placering ”mitt i byn” gör att Norrmejerier ställer höga krav på miljön i både process och installationssammanhang, säger Peter Bäcklund, avdelningschef på Bravida i Skellefteå.

Totalt kommer Bravida att ha cirka 20 montörer från Skellefteå på plats i helhetsprojektet i Burträsk.

Beställare är Norrmejerier och totalentreprenör är Peab Sverige AB.

Källa: Cisionwire

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Innemiljö/Utemiljö

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *