Content page
Välkomna initiativ för fler bostäder | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Välkomna initiativ för fler bostäderRegeringen presenterade nyligen ett antal förslag för att förbättra bostadsmarknaden i Sverige. Bland annat föreslås bättre möjligheter för bostadsrättsinnehavare att hyra ut sina lägenheter i andrahand, fördubblat schablonavdrag för uthyrning av egen bostad, sänkt fastighetsavgift för flerbostadshus och förlängd avgiftsfrihet vid nybyggnation.


– Bland de förslag som regeringen presenterar välkomnar vi särskilt sänkt fastighetsavgift för flerbostadshus och att man vidtar åtgärder för att det befintliga bostadsbeståndet ska kunna utnyttjas bättre, bland annat genom stimulerad andrahandsuthyrning, säger Reinhold Lennebo, vd för Fastighetsägarna Sverige.

– Även om bättre möjligheter för andrahandsuthyrning är angelägna kommer vi aldrig ifrån det akuta behovet av nyproduktion av hyresrätter på flera orter. Det är viktigt att regeringen går vidare och tittar på hur detta kan stimuleras, utan att dopa marknaden med subventioner, säger Reinhold Lennebo. 

Förlängning av presumtionshyror

Regeringen föreslår en förlängning av tiden för så kallade presumtionshyror vid nyproduktion från tio till 15 år. Förlängningen är välkommen, men det återstår att se vilken betydelse den får i praktiken. Förutsättningen är alltjämt att ett avtal om hyresnivån kan träffas med Hyresgästföreningen i förväg, vilket på många håll visat sig vara svårt.

– Våra medlemmars förtroende för regeringens bostadspolitik har minskat under de senaste åren, men de kommer sannolikt att uppskatta de aktuella förslagen som stärker hyresrätten och möjliggör nya investeringar, avslutar Reinhold Lennebo.

 

Källa: Fastighetsägarna Sverige

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *