Content page
Regeringen öppnar för ROT för hyresrätter | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Regeringen öppnar för ROT för hyresrätter

Barbro Engman, Hyrsgästföreningens ordförande.

Nyligen presenterade regeringen direktiv för den kommitté som ska göra en översyn av beskattningen av bland annat hyresrätter. Kommittén ska bland annat lämna förslag på förbättring av den skattemässiga ställningen för bostäder som upplåts med hyresrätt, i syfte att öka utbudet av hyresbostäder. De ska också analysera om reglerna om skatte­reduktion för ROT-arbete bör utvidgas till att i viss utsträckning även gälla hyresrätter.


-Hyresgästföreningen har tidigare presenterat en skatterapport tillsammans med Fastighetsägarna och SABO. Den visar att en nybyggd hyresrätt är 2 000 kronor dyrare att bo i per månad än ett nybyggt småhus eller en bostadsrätt, säger Barbro Engman i en kommentar.

-Det gläder oss att regeringen uppmärksammar den ekonomiska obalans som finns mellan olika boendeformer och har tagit till sig vårt krav på att förändra detta. Dock borde de fokusera på fler av våra förslag och inte begränsa sig redan från början.

-Vi har dessutom i flera år drivit frågan om att även hyresrätter ska omfattas av ROT, därför känns det särskilt bra att detta nu kommer att analyseras. Direktiven är visserligen begränsade i denna fråga men där hoppas vi att regeringen under utredningens gång ger kommittén ett vidare mandat, säger Barbro Engman.

 

Källa: Hyresgästföreningen

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *