Content page
Kungligheter duellerar om energi – ­får nya tips | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kungligheter duellerar om energi – ­får nya tips

Stephan Fickler från Svenska byggnadsvårdsföreningen gav varsitt exemplar av Energiboken till de två prinsarna.

Världen mobiliserar nu inför årets största klimatmanifestation, Earth Hour, som inträffar nu på lördagen den 30 mars klockan 20.30 – 21.30. När miljontals människor släcker ner för en ljusare framtid, passar prins Carl Philip och prins Daniel på att utmana varandra att sänka inomhustemperaturen – om den andre också gör det.

Med anledning av denna duell, vill Svenska byggnadsvårdsföreningen ge kungligheterna en rad extra tips på energieffektiviseringar.

– Vi uppskattar deras initiativ. De gör en bra sak som vi vill belöna, samtidigt vill vi påpeka att det finns många fler sätt att göra energibesparingar på, säger Stephan Fickler på Svenska byggnadsvårdsföreningen. Och därför vill vi överlämna vår bok “Energiboken – energieffektivisering för småhusägare” till dem båda två.

En timme är en timme, och förebilder som kungligheter är viktiga. Och visst kan en sådan insats göra skillnad enligt Stephan Fickler. Varje grads sänkning av inomhustemperaturen kan sparar upp till fem procent av uppvärmningskostnaden i ditt hus.

De båda prinsarna uppmuntras därför nu att gå vidare med fler åtgärder för att bidra till sänkt energiförbrukning och sänkta koldioxidutsläpp. Genom boken kan de nu bland annat ta till sig av tips om mätning och bedömning av sitt inomhusklimat och hur klimatupplevelsen till exempel påverkas av såväl lufttemperatur och luftfuktighet som av den isoleringseffekt som kläder och möbler ger.

Boken tipsar också om att göra de små, enkla och billiga åtgärderna först.

– Som att åtminstone sänka temperaturen i några delar av huset, det spelar ingen roll om man bor i slott eller i småhus, avslutar Stephan Fickler.

Källa: Svenska byggnadsvårdsföreningen

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö och energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *