Content page
Svenskar sågar mäklare på twitter | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Svenskar sågar mäklare på twitter

Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

”Världen vore en bättre plats om mäklare lärde sig svenska och inte vore (av naturen) ondskefulla utsugare.”

Det är ett exempel på en tweet om fastighetsmäklare. Och negativa inlägg om mäklare är inte ovanligt.

Det är vanligare att man kommenterar yrkesgruppen mäklare i allmänhet (58 procent) än att man talar om en enskild mäklare som man varit i kontakt med (42 procent). Antalet negativa inlägg om yrkesgruppen är nästan dubbelt så många (39 procent) som antalet inlägg om enskilda mäklare (23 procent).

– Vi vet från tidigare undersökningar att allmänheten har relativt låg förtroende för yrkesgruppen. Och vi kan nu se att det avspeglas även på twitter. Den här bilden måste vi ta på allvar och hela tiden jobba för att förändra, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån. Samtidigt vet vi att de som varit i kontakt med en mäklare är nöjda. Kundnöjdheten i branschen är relativt hög jämfört med många andra branscher. Det tyder på att allmänheten ibland har en skev bild och vi har en pedagogisk uppgift att visa hur mäklarna arbetar och hur kunniga och kompetenta de är.

 

Mäklarkvitter.se blandar skoj med allvar

Fastighetsbyrån lanserar nu också sajten mäklarkvitter.se Där läggs löpande roliga, talande och provokativa tweets om mäklare upp och inläggen kan kommenteras och delas. Det finns även en del där besökaren kan beskriva sin syn på mäklare och komma med förslag på hur branschen kan förbättras.

– Även om mycket är negativt så är många tweets om mäklare väldigt underhållande. Mäklarkvitter ska vara en plats där man kan läsa och kommentera roliga och kanske lite provocerande tweets om mäklare. Samtidigt hoppas vi kunna skapa en plattform för diskussion om mäklare och mäklaryrket. För att på längre sikt kunna förändra synen på mäklare krävs öppenhet och dialog. Vi hoppas att det kan bli både skoj och allvar – för både allmänhet och branschen, säger Lars-Erik Nykvist.

Läs mer och se exempel på inlägg om mäklare på www.maklarkvitter.se

Källa: Fastighetsbyrån

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *