Content page
Funktionell bostad med smarta lösningar efter­frågas mest | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Funktionell bostad med smarta lösningar efter­frågas mest


Tyréns har nyligen genomfört studien Botrender 2012, en kartläggning av hur framtidens bostäder ska se ut – om man frågar kunden.

Studien baseras på en riksrepresentativ enkätundersökning, en analys av omvärldstrender och vilka konsekvenserna de får för bostäder, samt en analys av demografiska förändringar i Sverige. Undersökningen visar att det man saknar mest i sin bostad idag är smarta lösningar:

– Man efterfrågar en välplanerad och funktionell bostad, i högre utsträckning än en ljus och fräsch faktiskt, även om det fortfarande är viktigt, säger ansvarige Madeleine Eneskjöld.

Smarta lösningar kan exempelvis vara tekniska hjälpmedel för att styra energiförbrukningen eller ett kök med energisnåla maskiner – och det senare är något som många skulle kunna tänka sig att betala extra för.

Tyréns ville veta hur människor ser på sin bostad, dels funktions- och utformningsmässigt, men även vad olika målgrupper söker. Hur vill till exempel morgondagens pensionärer bo och hur ser 80-talisternas önskemål ut? Frågar man de som idag är 55 eller äldre tror ungefär hälften att de kommer att flytta till ”ett anpassat boende med tillgång till extra service” i framtiden. Det som skulle göra det till ett attraktivt alternativ är framförallt att bostaden skulle vara centralt belägen, men också den sociala aspekten där man uppskattar möjligheten att dricka vin eller öl till maten i de gemensamma utrymmena.

Resultaten sammanfattas i en rapport; BoTrender 2012 som finns tillgänglig i maj.

Källa: Tyréns

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *