Content page
Unik hyressänkning i Salabostäder | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Unik hyressänkning i Salabostäder


Efter en diskussion med Salabostäder har Hyresgästföreningen förhandlat fram en hyressänkning på de nyproducerade lägenheterna på Johannelundsgatan 11.

Huset har 36 lägenheter. De höga nyproduktionshyrorna har inneburit att alla lägenheter inte varit uthyrda. Någon som för företaget har lett till betydande intäktsförluster.

– Vi kan se en oroande trend vad gäller hyror i nyproduktion och att ha uppnått denna sänkning är därför en stor framgång, säger Hans-Göran Lång, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Överenskommelsen om sänkta hyror gäller från den första april. Månadshyrorna i lägenheterna på ett rum och kök sänks med 100 kronor, två rum och kök upp till 60,4 kvadratmeter med 400 kr/månad och de större med hela 800 kr/månad.

Ökar uthyrningsgraden med minst tre lägenheter garanteras samma hyresintäkt för företaget.

– Det är glädjande att vi kunnat träffa en överenskommelse om sänkta hyror i en tid där det är mycket tal om höga hyresnivåer i nyproduktion och renoverade lägenheter. Förhoppningsvis kan fler fastighetsägare se vinsten i att hyra ut fler lägenheter men mot en något lägre hyra, säger Hans-Göran Lång i en kommentar till överenskommelsen.

Källa: Hyresgästföreningen Aros-Gävle

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Fastighetsmarknad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *