Content page
Global BIM objekt portal lanseras | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Global BIM objekt portal lanserasBIMobject AB med sitt huvudkontor på World Trade Center i Malmö, lanserade den 16 februari sin molnbaserade portal för BIM objekt. Portalen är helt webbaserad och är uppbyggd kring den senaste tekniken för att på bästa sätt kunna förse byggindustrin med digitala versioner av bygg- och inrednings- produkter. All nedladdning av BIM objekt från portalen är gratis för arkitekter, konsulter och byggföretag. Användaren får då tillgång till produkter med all information integrerat, och tillverkaren får sin produkt integrerad i designprocessen.

Portalens funktioner sträcker sig från det inledande arbetet med projekthantering och informationsinsamling till underhåll, skapande och publicering av BIM objekt på webben.

Målsättningen för portalen är att skapa en naturlig plats på internet där alla produkter för byggindustrin finns samlade som BIM objekt. Här kan arkitekter, designers, inredare, ingenjörer och byggföretag söka, filtrera och sedan ladda ner BIM objekt till sitt eget CAD/BIM system som t.ex. Revit, AutoCAD, ArchiCAD eller Allplan.

Portalen är uppbyggd som en databas och all administration kan enkelt skötas via vårt webgränssnitt av projektledare hos tillverkaren och partners till BIMobject. All produktinformation som läggs upp i portalen blir sökbar av Google’s sökmotor. Dessutom återfinns produktinformationen som parametrar i de respektive nedladdningsbara BIM objekten. Detta innebär att BIM objekten blir berikade med data som finns tillgänglig under hela projektets gång, och som senare även kan användas för produktion & förvaltning.

Designern behöver inte avbryta sin process för att leta efter produktinformation, all information finns integrerat i BIM objekten. BIM objekten innehåller även materialval, konfigurationer, varianter, klassifikationer, anpassad 2D symbol, måttriktig 3D geometri samt all annan produktinformation som är nödvändig. Även url’s (web länkar) till tillverkarens hemsida och PDF-filer för installation och underhållsdokumentation ”bärs” av BIM objekten.

All denna produktdata skapas på portalen och integreras automatiskt via add-ons, respektive add-in, till ArchiCAD och Autodesk Revit. Detta för att säkerställa att rätt produktdata finns i BIM objekten. I framtiden kommer detta att användas för att enkelt uppdatera produktdata, hålla reda på versioner samt ge möjlighet till språkhantering.

Källa: BIMobject

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *