Content page
Fagerhult wireless e-Sense Connect – Fagerhult gör ljusstyrning tillgängligt för fler | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Fagerhult wireless e-Sense Connect – Fagerhult gör ljusstyrning tillgängligt för fler


Att installera ett styrsystem som tar hänsyn till närvaro och dagsljusinfall är bland det bästa man kan göra för ekonomi och miljö. Men ibland är det inte alldeles enkelt. Nu lanserar Fagerhult ett banbrytande, trådlöst styrsystem. Wireless e-Sense Connect gör ljusstyrning tillgängligt för alla.

Wireless e-Sense Connect är det första styrsystemet i sitt slag. Lösningen bygger på trådlös informationsöverföring på samma sätt som ett W-Lan-nätverk. I armaturen finns sensorer som kommunicerar med varandra och som automatiskt tar hänsyn till dagsljusinfallet och närvaron i rummet.

– Eftersom systemet kommunicerar trådlöst behövs ingen tidskrävande och dyrbar dragning av styrkablar. Det enda som behövs är att ansluta armaturen till spänning. Det gör e-Sense Connect till det givna valet i samband med både nybyggnation och renoveringar, säger Fagerhults produktchef Mats Wernberg.

– Många fastighetsägare tycker också om att man slipper att göra ingrepp i fina och rena undertak, utan bara kan montera upp de nya armaturerna. Det är ju faktiskt också en estetisk fråga.

Programmeringen görs snabbt och lätt med hjälp av en fjärrkontroll som riktas mot varje armatur. Installatör och underhållspersonal behöver inte lära sig några komplicerade program, utan kan utgå från bruksanvisningen och den intuitiva användningen.

Också för användaren har e-Sense Connect uppenbara fördelar eftersom det är så lätthanterat. Normalt behöver man bara tända upp rummet när man kommer in. Vill man styra manuellt regleras nivåerna med en vanlig vridpotentiometer.

Wireless e-Sense Connect är det enkla, okomplicerade sättet att spara energi i miljöer där behovet av riktigt bra ljus är stort, men där det inte är självklart att någon tar ansvar för att ljuset släcks; som klassrum, föreläsningssalar och kontor.

Källa: Fagerhult

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö och energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *