Content page
Lägenheter i Stockholm allt dyrare | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Lägenheter i Stockholm allt dyrare

15 kvadratmeter för 1,5 miljoner kronor – lägenhetspriserna på väg upp i Stockholm.

Mäklarkedjan Notar förmedlade redan den 3:e januari årets första lägenhet till ett pris av 100 000 kr per kvadratmeter. Affären är ett av många tecken på att Stockholms bostadsmarknad åter är på uppgång.

– Lägenheten, som ligger på Grevgatan på Östermalm, är inte ovanlig bara på grund av det höga kvadratmeterpriset. Den är extremt liten, bara 15 kvadratmeter, men också optimalt planerad. Spekulanterna började ringa och visa intresse redan under mellandagarna och lägenheten var såld redan innan den ordinarie visningen hann äga rum, säger Daniel Broné, ansvarig mäklare på Notar Östermalm.

– Vi har märkt ett ökat intresse för våra bostäder direkt från start i år, framförallt är det i innerstan som spekulanterna strömmat till. Att vi spränger 100 000 kronor/kvm-vallen redan den tredje januari speglar den nyvunna optimism som vi märker på marknaden, säger Henrik Rundgren, vice VD på Notar.

– Bostadsköparna har under en period varit avvaktande, då man känt en osäkerhet kring ränteutvecklingen och ekonomin i stort. Många köpare har avvaktat köp i väntan på ett prisfall. Att priserna nu legat relativt stabilt ett tag och att räntorna spås gå ner har gjort att man nu vill in och köpa innan priserna skjuter i höjden igen.

På Notar är man sammantaget nöjda med 2011. Notar ökade såväl antal försäljningar som omsättning med cirka 15 procent. Notar går in i 2012 med 30 procent fler mäklare än för ett år sedan och räknar med att öppna ytterligare 4- 6 kontor i Stockholmsområdet under året. Man räknar även med att öka omsättningen med cirka 20 procent under året.

Länk till objektsbeskrivningen:
http://www.notar.se/kopa-bostad/objekt/3V4S66BCHGPN1D2E

Källa: Notar

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Fastighetsmarknad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *