Content page
Nya energieffektiva idrottshallar i Farsta invigda | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nya energieffektiva idrottshallar i Farsta invigda

På Farsta IP invigdes två fullstora idrottshallar. Hallarna är provisoriska och ersätter Farsta sim- och idrottshall som just nu genomgår en upprustning och modernisering.

– Det finns en stor efterfrågan på idrottshallar i Stockholm just nu och dessa två idrottshallar blir ett viktigt tillskott i Söderort, säger Ingrid Gyllfors, tillförordnad fastighetsdirektör vid fastighetskontoret.

Fastighetskontoret har på uppdrag av idrottsförvaltningen i Stockholms stad köpt in och fört upp två provisoriska, flytt- och återvinningsbara idrottshallar med mobila omklädningsrum och förråd. De nya och moderna idrottshallarna är av plåt och ersätter Farsta sim – och idrottshall, som just nu genomgår en upprustning och modernisering.

– Det är viktigt för staden att kunna anpassa utbudet efter behovet och dessa flytt- och återvinningsbara anläggningar erbjuder en flexibilitet för Stockholms stad, fortsätter Ingrid Gyllfors.

Idrottshallarna är energieffektiva och värms upp med fjärrvärme. De har försetts med roterande värmeväxlande aggregat och har en bra isoleringsförmåga. Fastighetskontoret har ett tidsbegränsat bygglov för idrottshallarna på fem år med möjlighet till ytterligare fem års förlängning. Om, eller när, idrottshallarna inte behövs i Farsta längre, kan de flyttas till annan plats där behovet av en provisorisk idrottshall finns.

– Jag tror att vi i framtiden kommer att bygga flera flytt- och återvinningsbara idrottsanläggningar på platser där det inte är möjligt eller lämpligt med permanenta anläggningar, avslutar Ingrid Gyllfors.

Källa: Fastighetskontoret, Stockholms stad

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö och energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *