Content page
Ny teknik för passersystem | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ny teknik för passersystem

STING-bolaget Telcred gör take off med ny teknik för passersystem.

Vid STINGs traditionsenliga Take off-ceremoni i Kista Science City på onsdagen var det dags för säkerhetsbolaget Telcred att ta examen. Telcred erbjuder smarta passerlösningar med hjälp av ny teknik och företagets mission är att hjälpa företag att göra sig av med sina fysiska nycklar.

Vilket företag vill inte slippa hålla reda på traditionella nycklar? De kostar mycket att hantera och tenderar också att tappas bort, vilket leder till säkerhetsproblem. Telcred utvecklar en ny typ av passersystem där din mobiltelefon också är din nyckel. Tekniken bakom produkten kallas NFC (near field communication) och är en form av RFID. Den gör det möjligt för mobiltelefonen att ersätta smarta kort och används i dag bland annat för betalning och för att resa i kollektivtrafiken.

Telcreds VD Carlo Pompili är övertygad om att NFC-tekniken kommer att slå igenom stort inom de närmaste åren.

”Jag tror att det kommer att bli ett stort intresse kring NFC framöver. Det är en teknik som är intressant på många sätt, eftersom den knyter ihop det mobila internet med ett specifikt objekt. Man kan göra en massa coola grejer med den här tekniken och den kommer att ge stort utrymme för innovationer inom flera områden”, säger Carlo.

Telcred kom till företagsinkubatorn STING på våren 2010. Men allt startade några år tidigare som ett forskningsprojekt på Swedish Institute of Computer Science (SICS). Under de 18 månaderna på STING har Telcred hunnit med en stor utveckling. Några av milstolparna man nu kan checka av är att ha tagit fram en fungerande prototyp, etablerat viktiga samarbeten och säkrat de första pilotkunderna.

”En skicklig entreprenör med ett välriggat bolag kastar loss. Det känns som att Telcred nu har alla förutsättningar att lyckas och att marknaden är mogen att börja dra nytta av Telcreds nyckellösa passersystem”, säger Ivar Strömberg, affärscoach på STING.

Telcred är ett av totalt 91 bolag som har antagits till STINGs affärsinkubator sedan starten 2002. På STING har man gjort en genomgång av de gemensamma framgångsfaktorerna hos de bolag som lyckats extra bra genom åren. Bland dessa ledstjärnor finns målstyrning, kunddriven produktutveckling, säljfokus och att lyckas attrahera ett vinnande team. Vid Take off-ceremonin poängterade STINGs VD Pär Hedberg även betydelsen av bra kontakter och att ha många vänner omkring sig, något som Carlo Pompili skriver under på.

“För oss har det viktigaste bidraget från STING varit just kontakterna. Det stämmer så väl att man behöver många vänner när man ska bygga upp ett bolag. STINGs nätverk är fantastiskt och coacherna har verkligen hjälpt oss att hitta rätt kontakter. Vi fick även vår första investering via STINGs affärsängelnätverk. Det var avgörande för bolagets utveckling i det skedet”, säger Carlo Pompili.

Källa: STING (Stockholm Innovation & Growth)

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Säkerhet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *