Content page
Unik app håller koll på ritningarna | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Unik app håller koll på ritningarna

Foto: Arkitektkopia

Det finns många orsaker till att byggfel uppstår, men en viktig faktor är att arbete utförs utifrån felaktiga versioner av ritningar och annan dokumentation. Med projektnätverket Byggnet Access från underlättas arbetet med informationsspridning i ett byggprojekt. Nu lanseras en ny tjänst som håller koll på att rätt version av ritningar används på bygget.

Byggnet Verify är en unik, patentsökt applikation som ger alla i projektet möjlighet att enkelt och snabbt kontrollera att de har den senaste information. Genom användandet av en smart-phone kan en QR-kod som tryckts på varje version av en ritning läsas av appen som sedan meddelar om det är rätt eller fel version av ritningen som används.

Byggnet Verify möjliggör även en betydligt snabbare avvikelserapportering som automatiskt knyts till rätt handling. Rapporterna är enkla att göra i appen och det finns möjlighet att lägga till bilder och text. På webben kan du sedan se och hantera alla rapporter, dela ut rapporter som uppgifter, se all historik och eventuella åtgärder.

”Byggnet Verify ingår i Byggnet, marknadens ledande informationssystem för bygg- och fastighetsbranschen. Applikationen kan användas fristående eller som en ett komplement till ett projektnätverk och innebär att stora effektivitetsvinster och besparingar kan göras”, berättar Lars Franzén, VD på Arkitektkopia.

”Applikationen är ett exempel på en ny typ av molntjänst knuten till en app som väsentligen ökar lättillgängligheten. Byggnet Verify är utvecklad tillsammans med en av våra nyckelkunder på den svenska marknaden och intresset från andra marknader är redan stort”, fortsätter Lars Franzén.

Källa: Arkitektkopia

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *