Content page
Utnämning av Sveriges “läskigaste” plats | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Utnämning av Sveriges “läskigaste” plats

Foto: Earth People

Belysningsbranschen lanserar kampanjen ”Sveriges läskigaste plats”. Via webbsajten www.markera.nu kan besökarna markera den plats de upplever som otryggast i Sverige och som de skulle vilja ha belyst.

Kampanjen vill skapa uppmärksamhet kring alla de platser i Sverige som upplevs otrygga på grund av att de är så dåligt belysta eller saknar helt belysning.

– Tillgång till bra belysning är i grunden en trygghetsfråga i ett land som Sverige där det är mörkt stora delar av året. Vi gjorde nyligen en Novus-undersökning och så många som varannan kvinna i vår undersökning säger att de alltid eller ofta känner oro när de passerar en mörk gångväg, park, torg eller gångtunnel på kvällar eller nätter. Mer än dubbelt så många av de tillfrågade föredrar desstuom ökad belysning jämfört med ökad närvaro av poliser och väktare. Fortfarande lägger förvånansvärt många kommuner fram förslag på att släcka utomhusbelysning för att spara pengar. Det är oroande att kommunerna ofta bortser från belysning som en trygghetsfråga som i allra högsta grad påverkar våra sociala liv, säger Magnus Frantzell, vd Belysningsbranschen.

Syftet med kampanjen ”Sveriges läskigaste plats” är att få kommunpolitiker att se hur viktig belysning är för kommuninvånarna som också är deras väljare.

– Visst är jag som vd för Belysningsbranschen part i målet när jag uttalar mig om detta, men samtidigt är det ju inte jag utan en väldig massa andra människor som kommer gå in på sajten och markera vilka kommuner som har många mörka och otrygga platser. Jag tror att kampanjen kan bli en väckarklocka för många politiker att deras kommun är ogästvänlig stora delar av dygnet och året avslutar Magnus Frantzell.

Besök kampanjsajten på www.markera.nu

Källa: Belysningsbranschen

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Innemiljö/Utemiljö

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *