Content page
Populär kommun bland unga lägenhets­intressenter | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Populär kommun bland unga lägenhets­intressenter

SigtunaHem lockar unga!

Hur många andra kommuner kan stoltsera med att 17 av 22 lägenheter i den senaste nyproduktionen förmedlats ortens ungdomar?

Intresset för SigtunaHems nybyggnation uppe på Steningehöjden är historiskt det största i mannaminne. Den senaste etappen om 22 lägenheter som publicerades i augusti med inflyttning nu i december lockade i vissa fall över 300 intressenter. Främst gällde det de mindre lägenheterna. Roligt är väl då att kunna meddela att samtliga ettor förmedlats unga Sigtuna- och Märstabor.

När vi nu går igenom inflyttningsstatistiken för den senaste etappen visar den att 17 av 22 lägenheter förmedlats kommuninvånare och att 14 hushåll är mellan 18 och 24 år. Elva hushåll har tidigare varit hemmaboende alternativt inneboende. Andelen hushåll som tidigare bott i bostadsrätt är marginell och de som lämnar villan lyser med sin med sin frånvaro.

Det finns även hushåll som passat på att nyttja det faktum att man hos SigtunaHem kan kompisbo, vi kallar det DelboUng. Det betyder att två eller flera ungdomar 18–24 år gemensamt hyr en lägenhet. Ett smart sätt att få råd att flytta hemifrån.

De lägenheter som inte förmedlats kommuninvånare har i merparten av fall förmedlats Stockholmare.

Nu återstår bara två etapper uppe på höjden. Sigtunahem publicerar 16 lägenheter med inflyttning 1 maj, 9 januari. Och 18 lägenheter med inflyttning 1 juli i början av mars.

Hyrorna varierar mellan 4 700 för en etta till drygt 8 500 för en trea.

Källa: SigtunaHem

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bostad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *