Content page
Grontnästet – för unga ingenjörer som vill utvecklas | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Grontnästet – för unga ingenjörer som vill utvecklas

I teknikkonsulten Grontmijs tävling Grontnästet får studenter i Sverige som läser på något av landets ingenjörsprogram testa sin exjobbsidé på en jury.

Samhällsbyggnadsstudenten Mattias Yllén Johansson går en spännande tid till mötes när han snart startar sitt specialdesignade exjobb på Grontmij. Ett exjobb han vann i tävlingen Grontnästet där han i finalen lyckades övertyga en svårflirtad jury om att just hans idé var värd att satsa på.

Det han vill göra är att undersöka möjligheten att använda agila managementmetoder under projekteringsprocessen för att öka effektiviteten i byggprojekt. Ulf Myrin, senior projektledare på Grontmij, som blir Mattias Yllén Johanssons handledare, är laddad inför uppgiften.

– Det viktigaste för oss på Grontmij är att studenter som kommer hit och gör exjobb har en inställning att vilja lära sig något och utvecklas, samtidigt som de bidrar till Grontmijs och branschens utveckling. Och det är något som Mattias uttalat att han vill. Dessutom har han ett driv och en innovativ idé som jag ser fram emot att hjälpa honom att utveckla vidare.

Det var under våren 2011 som Grontmij lanserade exjobbstävlingen Grontnästet. En tävling där studenter i Sverige som läser på något av landets ingenjörsprogram får testa sin exjobbsidé på en jury bestående av fyra av Grontmijs toppkrafter. Juryn 2011 bestod av Leif Bertilsson, vd, Peter Tauberman, ekonomidirektör, Veronika Borg, senior landskapsarkitekt och vice divisionschef samt Ulf Myrin, senior projektledare med ansvar för att utveckla Grontmijs arbetssätt.

– Bland studenterna finns våra framtida kunder, medarbetare och samarbetspartners. Jag lär mig massor i kontakterna med studenterna och ser fram emot att få ta del av resultatet av Mattias Yllén Johanssons exjobb, säger vd Leif Bertilsson.

Syftet med Grontnästet är att ta vara på den innovationskraft och energi som finns bland unga ingenjörer och koppla ihop dem med personer på Grontmij som kan bidra till deras utveckling. Grontmij har även andra initiativ för att öka teknikintresset hos unga och deltar till exempel i ett mentorprojektet i samarbete med Hjulstaskolan samt är huvudpartner för Lava 2012, samhällbyggnadssektionens arbetsmarknadsdag på KTH i Stockholm.

Källa: Grontmij

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Övrigt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *