Content page
NCC bygger största folkboendet i Borlänge | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NCC bygger största folkboendet i Borlänge

NCC Construction Sverige AB bygger 110 lägenheter i kvarteret Lisselhagen i Borlänge. Det handlar om det hittills största projektet i Sverige enligt konceptet NCC Folkboende. Konceptet är anpassat till en efterfrågan på mindre hyreslägenheter som inte får bli för dyra. Kund är det kommunala bostadsbolaget AB Stora Tunabyggen.

I kvarteret Lisselhagen på Hagalund i Borlänge byggs tre lågenergihus om vardera sju våningar. I NCC Folkboende tillverkas det mesta på plats vid bygget, till exempel trappor, pelare och balkonger. Det blir kostnadseffektivt och förkortar byggtiden.

–Det är glädjande att vi kan tillföra så här pass många nya bostäder i Borlänge. Det är viktigt för utvecklingen och läget är optimalt, med nära till arbetsplatser, centrum, service och kommunikationer. Vi känner oss mycket nöjda med NCC:s koncept med effektiva och prisvärda bostäder, säger Lars-Olov Eriksson, VD AB Stora Tunabyggen.

Konceptet går ut på att fastigheterna byggs som punkthus från fyra upp till åtta våningar. Då kan små tomter användas och markkostnaden slås ut på många lägenheter. Konceptet är också flexibelt då det är lätt att variera storleken på lägenheterna från ettor till fyror, med samma kärna av trapphus och våtenheter såsom badrum, toaletter och tvättstugor.

– Det här är vårt fjärde Folkboende på ett år och vi vet att det finns efterfrågan på fler. Vi har märkt ett behov hos kommunala bostadsbolag att bygga fler och små hyresrätter som är billiga i drift. Tunabyggens satsning blir det tredje projektet för ett kommunalt bostadsbolag, säger Fredrik Wahlqvist, affärschef på NCC Construction, region Väst.

Byggstart är planerad till årsskiftet 2011/2012. Under 2013 ska samtliga lägenheter stå färdiga.

 

Källa: NCC

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Fastighetssystem

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *